Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Pretul benzinei scade cu 9%. Vezi de cand

in Evenimente

Benzinăriile vor scădea preţul la pompă cu aproape 9% până la jumătatea lui 2016, însă reducerea se va tempera în a doua parte a anului viitor, potrivit unei prognoze realizate de Banca Naţională a României.

10613030_10153348473262266_8400945196359721213_n

Preţul carburanţilor ar trebui să scadă cu regularitate la benzinăriile din România în prima jumătate a anului viitor. Cel puţin aşa reiese din raportul asupra inflaţiei realizat de Banca Naţională a României (BNR), care a luat în calcul mai mulţi factori pentru a ajunge la această concluzie scrie automarket.ro

Astfel, analiza BNR indică faptul că, în decembrie 2015, preţul carburanţilor va fi cu 2.2% mai mic decât în decembrie 2014, iar scăderea va fi şi mai accentuată în prima jumătate a anului viitor: în iunie 2016, preţul carburanţilor va scădea cu 8.6% comparativ cu iunie 2015.

Aceasta scădere este explicată de oficialii BNR prin reducerea TVA-ului de la 24% la 20%, dar şi prin traiectoria descendentă a cotaţiilor preturilor la petrol. Totuşi, până la finalul anului viitor, scăderea se va tempera la numai 2.3%.

Pentru septembrie 2017, autorităţile estimează preturi cu 3.1% mai mici decât în septembrie 2016, ca urmare a eliminării supra-accizei de 7 eurocenţi de la 1 ianuarie.

„Traiectoria ratei anuale a inflaţiei este marcată în principal de reducerea în două etape a cotei standard a TVA, de diminuarea nivelului accizelor aplicabile începând cu ianuarie 2017, precum şi de declinul amplu al cotaţiei petrolului pe pieţele internaţionale”, precizează BNR în raport.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate