Prima varianta a noului PNDR in 15 Martie

in Agronomie

România va trimite Comisiei Europene o primă variantă a noului Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) în jurul datei de 15 martie, a declarat George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

„După finalizarea consultărilor cu actorii implicați în mediul rural din România, pe diverse domenii de activitate, vom da forma finală a PNDR 2014-2020, iar în 15 martie, o să-l transmitem la Bruxelles sub formă de prim draft, ca să putem începe dezbaterile tehnice. Chiar dacă nu au apărut încă regulamentele europene și nu putem trimite oficial programul, vrem să începem consultările tehnice. Semnalele sunt că vor ieși regulamentele în aprilie și sperăm ca până la finele lunii aprilie să avem o formă pe care să o putem trimite oficial la Bruxelles pentru a putea fi aprobat programul cât mai rapid”, a spus George Turtoi.

Acesta a precizat că în această săptămână au avut loc dezbateri pe aproape fiecare măsură de investiții din program, iar după completări au fost supuse votului.„În dezbaterile publice cu toți actorii implicați s-a discutat punct cu punct fiecare fișă de măsură. S-au cerut adăugiri și completări din partea opiniei publice tehnice, iar pe urmă s-au supus votului. Am avut săptămâna aceasta dezbateri pe fiecare măsură din program, în jur de 10 dezbateri, dar în care au fost cuprinse toate cele 14 măsuri din noul PNDR. Mai așteptăm partea scrisă de propuneri, o să le analizăm, și, dacă sunt fezabile, vor fi corelate cu tot ceea ce cuprinde fișa. Nu o să acceptăm lucruri de fond, care nu pot fi supuse la vot, pentru că nu vreau să fie acuzat sub nicio formă ministerul că a prins în vreo fișă doar o propunere de la un singur partener și nu a fost dezbătută cu ceilalți”, a explicat oficialul MADR.

Potrivit acestuia, MADR a realizat o variantă simplificată a PNDR, „mult mai light”, întrucât Comisia Europeană va mai adăuga o serie de detalii. „Noi am încercat acum să facem o variantă de PNDR mult mai „light”, mai subțire, nu am mai detaliat anumite aspecte. În opinia mea, este prea mult simplificată. De ce? Pentru că în mod sigur Comisia va cere să o mai încărcăm. De ce s-o trimit eu direct încărcată și ulterior să mă leg de mâini și de picioare cu toate detaliile pe care le-am prins, iar Comisia Europeană să mai adauge alte detalii. O să ajungem astfel la un program la fel de încărcat cum este cel de acum. Așa le trimit o formă mult simplificată și dacă solicită niște adăugiri — sunt convins că o vor face, mai ales pe partea de selecție și de eligibilitate — vom completa doar acolo unde le solicită”, a explicat reprezentantul Ministerului Agriculturii. sursa: Agerpres

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.