Primarul Capitalei, FILMAT in timp ce lua mita. Unde se afla Oprescu atunci cand a fost prins

in Politic

Lovitura de proportii data de procurorii DNA. PRIMARUL Bucurestiului, RETINUT pentru luare de mita

Sorin Oprescu a fost retinut de DNA si acuzat ca ar fi aderat la un grup infractional din Primaria Capitalei ce primea bani din contractele acordate de institutie.

Potrivit unor surse, citate de B1 TV,  asupra lui Sorin Oprescu au fost găsiți 5.000 de euro, bani marcați, despre care edilul le-ar fi spus anchetatorilor că îi aparțin. Alţi 20.000 de euro erau în casa primarului.

61713926

Suma a fost indisponibilizată. Ulterior locuința lui Oprescu a fost sigilată, iar duminică, la primele ore ale dimineții, procurorii au început să facă percheziții la domiciliul acestuia.

Sorin Oprescu a primit banii, marcaţi de procurori sâmbătă, în jurul orei 20, fiind filmat în momentul în care a luat mita, potrivit unor surse citate de B1 TV. În momentul în care a vrut să plece de acasă, acolo unde a avut loc întâlnirea cu intermediarul, Oprescu a fost prins de procurori. În casa sa au fost găsiţi banii marcaţi la percheziţii.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut sâmbătă spre duminică noapte de procurorii DNA, fiind dus la audieri. Acesta e acuzat că a luat 25.000 de euro de la un denunţător, parte dintr-o mită totală de 60.000 de euro. Mai mult, el e acuzat şi că percepea 10% din mai multe contracte desfăşurate de Primăria Capitalei.

61713927

În comunicatul DNA despre acest caz se precizează şi că instituţia a beneficiat de sprijinul SRI în instrumentarea acestui caz. Iată în continuare comunicatul remis presei de către DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.09.2015, ora 00.33, până la data de 07.09.2015, ora 00.33, a inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului Bucureşti, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București.


Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.
Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului București facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul Primarului Municipiului București, precum și pentru Primar.
La data de 05.09.2015, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la un număr de patru denunțători pentru edilul municipiului Bucureşti.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpatului Oprescu Sorin Mircea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca acesta să fie prezentat, la data de 06 septembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*