Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Primarul Capitalei vrea amenzi mai mari pentru semnalizarea necorespunzatoare a lucrarilor, pe carosabil sau pe trotuare

in Stiri online

Gabriela Firea vrea amenzi mai mari pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor, după ce un șofer a murit pe o stradă din Sectorul 5.

Operatorii de servicii publice vor primi amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu semnalizează cu indicatoare şi cu panouri cu lămpi cu lumină galbenă lucrările pe care le fac pe carosabil sau pe trotuare, potrivit unui proiect de hotărâre arobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, scrie b365.ro.

Astfel, cei care execută lucrări de intervenţie pe carosabil sau pe trotuare vor fi obligaţi să semnalizeze corespunzător, cu indicatoare şi cu panouri cu lămpi cu lumină galbenă.

Proiectul aprobat de consilierii generali vizează modificarea unei hotărâri a CGMB din 2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii în Bucureşti.

Pentru nerespectarea Brevetului Verde, amenzile în cazul persoanelor fizice vor fi între 500 şi 3.000 de lei, iar pentru cele juridice între 1.500 şi 5.000 de lei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis marți că va propune un proiect care prevede amenzi mai mari pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor. „În proxima ședință a Consiliului General voi propune un proiect de Hotarare privind majorarea amenzilor pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor de infrastructură”, a anunțat Firea, într-un comunicat.

Decizia Gabrielei Firea vine după ce, duminică seara, un şofer a murit după ce a intrat cu maşina într-un zid pe strada Drumul Ghindari, din Sectorul 5 al Capitalei.

Primăria Capitalei a precizat că pe porţiunea respectivă se desfăşoară lucrări la reţeaua de canalizare de către compania Acvatot pentru ApaNova. „Menţionăm că, potrivit ApaNova, lucrările de asfaltare nu au fost recepţionate”, transmite sursa citată.

„În funcţie de rezultatele anchetei Brigăzii de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală va lua măsurile legale care se impun faţă de firma care a executat lucrări fără să asigure semnalizarea corespunzatoare a acestora. Primarul General a solicitat în repetate rânduri companiilor care execută lucrări edilitare pe arterele Capitalei să împrejmuiască şi să semnalizeze corespunzator lucrările de intervenţie în carosabil pe care le executăa, subliniind că semnalizarea acestor lucrări este obligatorie, astfel încât să se asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic. În prezent, amenda maximă ce poate fi aplicata în astfel de situaţii de către Poliţia Locală este de 2.500 de lei şi poate fi majorată, prin Hotărâre a CGMB, până la 5.000 de lei”, susţine Primăria Capitalei.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate