Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Primarul de la Naieni acuzat de inspectorii ANI! APOSTOL MARIAN declarat in conflict de interese in materie administrativa.

in Politic

Infrastructură rutieră praf, nivel de trai scăzut dar familia primarului, sotia si copiii detin afaceri si masini straine care sfideaza saracia ce se abate asupra acestei comune. Localitatea are  o rezervă turistică fabuloasă, nefolosită însă din cauza drumurilor proaste şi a lipsei capacităţilor de cazare. Dar asta nu prea conteaza atata timp cat afacerile edilului merg bine si masinile de teren ii permit sa circule fara probleme prin „craterele” ce strabat toata comuna. 

Primarul declara:

Bugetul localităţii este unul mic: „Din 2 milioane de lei, cu tot cu plata profesorilor, cheltuielile de funcţionare a primăriei, pentru investiţii ne rămân în jur de 300.000 lei, bani din care nu putem face mare lucru, poate doar mici lucrări, de exemplu alimentare cu apă, pietruire drumuri, igienizare şcoli şi grădiniţe.“ Ocupaţia de bază a locuitorilor este agricultura şi cioplitul pietrei. Niciuna nu este generatoare de bani, astfel că majoritatea populaţiei a rămas la un standard de viaţă limitat. În jur de 400 de persoane lucrează ca zilieri în podgoriile Lacert A Winery (80 ha plantaţie nouă), Domeniile Blaga (60 ha vie tânără), Domeniile Săhăteni şi Oenoterra (cu sediul în Prahova, dar cu vii şi la Năeni). La acestea se mai adaugă câţiva proprietari mai mici (Stanciu, Burducea, Apostol etc.), ale căror crame sunt înscrise în circuitul ANTREC.

Primarul comunei Naieni, Marian Apostol, n-a avut castig de cauza la Curtea de Apel Ploiesti impotriva Agentiei Nationale de Integritate care l-a declarat anul trecut in conflict de interese de natura administrativa.

Apostol a atacat actul administrativ, insa cererea de anulare i-a fost respinsa atat pe fond cat si in recurs la Ploiesti. Dosarul a ajuns, pe 20 ianuarie, in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar nu s-a stabilit inca un termen.

Primarul de la Naieni a ajuns in atentia ANI pentru cateva baxuri de hartie igienica. Marian Apostol este acuzat de inspectorii ANI ca ar fi avizat la plata facturi emise de catre firma in valoare de 35 de milioane de lei vechi.

„APOSTOL MARIAN a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in timpul exercitarii mandatului de Primar al Comunei Naeni, Jud. Buzau, a avizat plata a 3 facturi emise de catre societatea in cadrul careia acesta detine calitatea de asociat unic si sotia sa functia de administrator, in suma totala de 3.532,03 Lei. Astfel, APOSTOL MARIAN a incalcat dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Primarii (…) sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I”, se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate.

Apostol precizat la acel moment ca a fost cercetat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate dar si de procurorii buzoieni si de catre Politia Economica dupa ce, in cursul anului 2010 de la magazinul pe care il avea in centrul comunei s-au cumparat mai multe produse. ,,Angajati ai Primariei si de la scoala din comuna ar fi cumparat de la magazinul sotiei mele bomboane pentru o serbare scolara, hartie igienica, apa minerala si detergent. ,Magazinul fiind la doi pasi de Primarie si langa scoala oamenii mergeau repede acolo, luau ce le trebuia erau trecuti pe caiet si cand se facea 1.000 de lei se taia factura si se achita. Asta a durat catva timp pana cand le-am transmis angajatilor ca sa nu mai cumpere de la magazinul meu”, a declarat atunci primarul comunei Naeni, Marian Apostol.

In aceiasi speta ar mai fi fost cercetat si de Politia Economica Buzau in urma unei sesizari depuse de fostul primar al comunei prin intermediul unei terte persoane si s-ar fi dispus neinceperea urmaririi penale.

sursa: ziare.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate