Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Primarul din Romania care isi va pierde mandatul. A fost condamnat definitiv la 5 ani si 10 luni de inchisoare cu executare

in Evenimente/Politic/Stiri online

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat definitiv joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani si 10 luni inchisoare cu executare, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unor terenuri. In acelasi dosar, fostul primar al comunei Snagov Apostol Musat a primit 4 ani de inchisoare cu executare.

Pedepsele aplicate celor doi de instanta suprema sunt mai mici decat cele date de Curtea de Apel Bucuresti in martie 2014, cand Adrian Mladin luase 7 ani, iar Apostol Musat 5 ani.
Alte condamnari definitive in dosar: Roxana Curpene (notar public) – doi ani inchisoare cu suspendare, Ovidiu Szasz (finul primarului din Jilava) – 5 ani cu executare, Marinica Bozdoro (administrator societati comerciale) – 3 ani cu executare, Suliman Vildan (administrator societati comerciale) – 3 ani cu suspendare, Ion Scaeteanu – 3 ani cu suspendare, Gheorghe Roman (fost vicepresedinte CJ Ilfov) – 3 ani cu suspendare, Eugenia Cutaru (notar) – 2 ani cu suspendare.
De asemenea, instanta a mai dispus ca Adrian Mladin sa ii restituie lui Puiu Florian suma de 50.000 de euro.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, si fostul primar al comunei Snagov Apostol Musat au fost trimisi in judecata pe 14 februarie 2012 de procurorii DNA, primul fiind acuzat de luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, iar Apostol Musat de trafic de influenta, in forma continuata, fals intelectual, in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.primar Jilava

Potrivit anchetatorilor, in perioada martie – noiembrie 2011, Adrian Mladin, Apostol Musat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman si Ion Scaeteanu, in schimbul unor sume de bani cerute drept mita de la o persoana (denuntator in dosar), au actionat in vederea intocmirii unui plan parcelar, avizarii acestuia si emiterii documentelor cadastrale, astfel incat sa fie intabulate terenurile pe care denuntatorul le achizitionase anterior. „Terenurile, in suprafata totala de 23,8 hectare, situate in extravilanul comunei Jilava, judetul Ilfov, erau amplasate intr-o zona in care nu exista un plan parcelar si, deci, nu puteau fi intabulate. Interesul denuntatorului era ca aceste terenuri sa fie invecinate unul cu celalalt, pentru ca, dupa intocmirea planului parcelar si eliberarea documentelor cadastrale, acestea sa poata fi alipite/ unite intr-un singur lot in evidentele funciare si apoi vandute unei societati comerciale„, sustin procurorii.

Astfel, in calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin i-a pretins denuntatorului suma de 500.000 euro, din care, la data de 19 septembrie, a primit 50.000 euro, pentru a dispune intocmirea de catre Comisia Locala de Fond Funciar a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului, in suprafata totala de 23,8 ha, iar loturile sa fie alipite.

Recent, Adrian Mladin a fost trimis in judecata de DNA intr-un alt dosar, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii. Mladin i-a denuntat in alte dosare pe fostul ministru Cristian David si pe fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, Tomita Neagu.

sursa: ProTv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate