Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Primii americani vin…din Australia!?

in Curiozitati/Diverse

Antropologii fac noi descoperiri-bomba:rezultatele unor recente cercetari sugereaza ca primii locuitori ai Americii au venit din Australia.Este posibil ca acest fapt sa nu fie bine primit de americanii zilelor noastre.Cercetatoarea Silvia Gonzales de la Universitatea Moores din Liverpool  sustine insa ca dovezile furnizate de un schelet demonstreaza acest adevar greu de acceptat,ce va fi sustinut de rezultatul testului ADN.”Este un lucru controversat”,a declarat cercetatoarea in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei pentru Progresul Stiintei.

Silvia Gonzales a mai spus ca exista evidente clare care demonstreaza ca prima migratie a avut un traseu lung,incepand din Australia,trecand apoi prin Japonia si Polinezia si ajungand pe coasta americana a Pacificului.Craniile alungite si inguste ,descoperite nu de mult in Mexic si California,sunt mai vechi decat craniile gasite anterior si despre care se credea ca sunt ale primilor americani.

In urma studiilor,s-a descoperit ca un craniu bine conservat al unei femei cu fata alungita are o varsta de aproximativ 12 700 de ani,in timp ce craniile celor considerati primii locuitori ai continentului au doar 9000 de ani.”Am extras probe de ADN,iar rezultatul va fi o adevarata bomba”,a adaugat cercetatoarea refuzand sa intre in detalii,dar sustinand ca testele de pana acum furnizeaza evidente clare asupra celor sustinute.

Existau istorioare ale misionarilor spanioli despre o comunitate izolata a unor oameni cu fizionomia alungita,o rasa complet diferita si cu obiceiuri deosebite fata de cele ale americanilor de la vremea aceea.Cercetatorii britanici mai sustin ca aceasta comunitate a disparut din cauza unor boli aduse de cuceritorii spanioli.Acest subiect de cercetare mai este inclus in alte 11 proiecte care se desfasoara in America,Africa,Asia si Orientul Mijlociu,demarate acum un deceniu de Consiliul Britanic pentru Cercetarea Mediului Natural.Proiectele-care studiaza modul de viata,felul in care oamenii de atunci se hraneau,date despre raspandirea populatiei in acea vreme,precum si evolutia climei-vor rescrie antropologia.

„Rezultatele ADN ne vor da o noua harta a lumii si informatii despre modul in care planeta a fost populata de-a lungul istoriei”,a declarat profesorul Clive Gamble de la Universitatea Southampton.

MI+Before_Columbuse21a068fbc7375979d3a3f688264810a

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate