Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

PRINCIPII DE PROIECTARE PEISAGISTA

in Arta

Principiul proiectarii organice: presupune inscrierea de parametri optimi in conditii de sit. Punerea in valoare a calitatii acestuia, inegrarea perfecta prin relatii umane cu alte functii ale sistemului urban.

 

 

SPATIU VERDE SUBSISTEM: corelarea intre functionare, volum, spatiu si parametrii determinati in planu temei program.

 

 

Unitate intre continut si forma. Pentru fiecare sit exista functia cea mai potrivita (terenamplasarefolosire). Stilul serveste tipologia functionala (esteticafolsire). Expresia de sinteza a unei functiuni (continut de ideiexpresivitate).

 

 

Valente estetice (frumosul) – calitate a peisajului:

A. compatibilitatea : in planul relatiilor functionale, conceptuale, realizare concreta.

 

 

B. unitatea in diversitate: in orice plan peisagisticscopul este mentinerea caracterului general al zonei geografice dominante: plantare, degajarea luminii, volum predominant.

 

 

C. armonia: unitate stilistica intre elementele morfologice si cele ale spatiului verde ale vegetatiei: alei, micromobiler, spatii, sculptura. Relatia intre constructie si peisaj: concordanta si contrast.

 

 

D. succesiune, gradatie, ritm: o suita de perceptii spatiale, care are u impact in plan emotional, urmarind sa creeze o gradatie ascendenta sau descendenta.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate