Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Procedura de acordare a indemnizațiilor românilor asistați ar putea fi schimbată: „Avem situaţii paradoxale: nevăzători care au permis de conducere”

in Evenimente/Stiri online

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat că are în vedere schimbarea procedurii prin care se stabilesc indemnizațiile și prestațiile românilor asistați, după ce au fost depistate cazuri paradoxale cum ar fi persoane nevăzătoare care dețin permis auto valid.

Potrivit declarațiilor ministrului Dragoș Pîslaru, 5,4 milioane persoane primesc indemnizații și tocmai procedura de acordare a acestora ar fi cea mai mare problemă. Ministrul precizează că responsabilitatea filtrării cazurilor de beneficiari a indemnizațiilor este a primăriilor care trimit documentele necesare către Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), unde se face verificarea. „Interesul este de a putea avea o imagine asupra plăţilor. Aş vrea să ridic altă problemă: vreau să înţelegem că procedura prin care stabilim indemnizaţiile şi prestaţiile trebuie schimbată. Avem 5,4 milioane persoane care primesc indemnizaţii şi beneficii. Avem situaţii paradoxale: persoane nevăzătoare care au permis de conducere (…) Dosarele vin şi, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavoastră sunteţi cu controlul primar şi acesta e lucrul pe care trebuie să îl îmbunătăţim şi să îl schimbăm, tot programul legat de serviciile sociale integrate (…) După ce că nu avem bani, cei pe care îi avem îi cheltuim prost”, a spus ministrul Muncii, în cadrul celei de-a doua zile a Forumului Administraţiei Publice Locale.

Astfel, Dragoș Pîslaru cere primăriilor un control riguros al fiecărui caz în care se cer indemnizații sau prestații de la stat și precizează un termen limită de șase luni, timp în care autoritățile trebuie să pună ordine în sistemul de plăți.

sursa: Gandul

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate