Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Procuror arestat pentru luare de mită sub formă de ”taxă de protecție”

in Evenimente/Stiri online

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Sinaia, procurorul Iulian Văduvan, este arestat preventiv și acuzat de luare de mită în formă continuată și spălare de bani. Banii erau încasați de la un om de afaceri din Prahova, sub formă de ”taxă de protecție” și de asemeni, procurorul își făcea gratuit plinul mașinilor de două ori pe lună la stațiile de benzină cu care acesta colabora.

Potrivit informațiilor DNA, Iulian Văduvan (foto) a perceput taxa de protecție omului de afaceri din Prahova, încă din anul 2007, pentru a-l favoriza pe acesta în cele 20 de dosare penale înregistrate la Parchetul Judecătoriei Sinaia. Bărbatul deține afaceri în domeniul transportului rutier de mărfuri, fabricării betonului şi comercializării engros şi en detail de produse petroliere și este acuzat de diverse infracțiuni precum evaziune fiscală, fals sau conducerea unui autovehicul având permisul suspendat, în timp ce în altele era reclamant, printre cei reclamaţi numărându-se agenţi economici, dar şi funcţionari publici de la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova şi Direcţiei Finanţelor Publice Prahova.vaduvan

Tot omul de afaceri din Prahova a fost cel care a reclamat și procurorul, aducând dovezi că acesta ar fi perceput taxă de protecție în schimbul ajutorului oferit în cele 20 de dosare, și de asemeni, Iulian Văduvan își făcea gratis plinul celor două mașini, proprietate personală, de două ori pe lună.

Potrivit DNA, benzina era achiziționată în baza unei cărți de vizită creată special pentru procuror și care îi asigura acestuia carburantul gratuit. În total, mita a fost sub formă de carburant cuantificat la 9.819,69 litri, în valoare totală de 46.863,79 lei și suma de 105.815,67 lei, bani care apar sub forma unor contracte de sponsorizare încheiate între firmele omului de afaceri şi soţia magistratului care este medic ginecolog.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate