Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Produsele care în opinia specialiștilor cresc riscul de toxiinfecție alimentară

in Articole/Sanatate

Sănătatea noastră este pusă în pericol de bacteriile, paraziții și virușii care pot să ajungă în alimentele și băuturile pe care le consumăm și pot provoca toxiinfecții alimentare.

Unele toxiinfecții sunt foarte grave și pot să ducă chiar și la moartea persoanei care a consumat produsul contaminat.

Cel mai mare grad de risc la toxiinfecția alimentară o au copiii, femeile însărcinate, persoanele cu imunitatea scăzută, vârstnicii.

Cele mai cunoscute simptome în caz de toxiinfecție alimentară sunt: Crampe stomacale, greață, vărsături, lipsă apetit, scaune moi, febră, frisoane, dureri de cap.

Produsele pe care medicii și experții din industria alimentară ne spun că au risc crescut de toxiinfecție sunt:

1. Carnea roșie în sânge

În cazul în care carnea roșie nu este suficient gătită, adică este preparată în sânge, riscul de a face toxiinfecție alimentară este ridicat. Consumul cărnii astfel preparate poate duce la contaminarea cu bacterii E coli și Salmonella.

Experții susțin că și carnea de pui sau peștele nu trebuie consumate crude deoarece duc la toxiinfecții alimentare grave.

2. Legumele tăiate, ambalate

Mulți dintre noi folosesc aceste legume la prepararea mâncărurilor deoarece ne ușurează munca și se prepară mult mai rapid. Trebuie însă să știm că acestea se contaminează ușor atunci când sunt pregătite pentru consum. Riscul contaminării cu microorganisme a legumelor scade dacă le iei netăiate, necurățate. Aceste legume trebuie foarte bine spalate și curățate înainte de consum. Și fructele este bine să fie consumate netăiate, bine spălate și curățate.

3. Ouăle

Un aliment cu risc crescut de contaminare cu microorganisme sunt ouăle atunci când sunt consumate crude sau insuficient preparate.

Riscul de contaminare cu Salmonella există când nu sunt gătite bine sau când se fac prăjituri și le gustați înainte de coacere.

4.Fructele de mare, crude

Fructele de mare consumate în stare crudă prezintă un risc mare de contaminare, putem spune unul dintre cele mai mari. Stridiile nu trebuie consumate niciodată crude, ci gătite. Intoxicațiile alimentare cu bacteria Vibrio vulnificus, sunt dintre cele mai grave tipuri de otrăviri alimentare și pot duce și la deces. Această bacterie trăiește în apele marine calde și este răspândită mai ales în stridii.

5. Iaurturile și brânzeturile făcute din lapte nepasteurizat prezintă un risc mare de contaminare.

6. Sucurile și piureurile din fructe nepasteurizate au și ele un grad ridicat de risc.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate