Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Produsele NIKE au fost interzise în teritoriile controlate de ISIS

in Articole/Extern/Stiri online

În teritoriile controlate de ISIS din Siria și Irak au fost interzise toate produsele NIKE dintr-un motiv incredibil: numele companiei vine de la cel al zeiței grecești a victoriei, Nike.

În anul 1972 numele Nike a fost adoptat după zeița înaripată a victoriei, conform mitologiei grecești, iar sigla mărcii Nike numită “swoosh” reprezintă chiar aripa zeiței. Dat fiind faptul că islamul este o religie monoteistă iar venerarea oricărui alt zeu înafară de Allah este un păcat suprem, învățații islamici au fost de părere că brandul este haram(interzis), iar utilizarea sa duce la nerespectarea practicilor islamice.
La început, informația părea doar un zvon, dar după ce forțele arabo-kurde YPG/SDF  au cucerit o suburbie a orașului Raqqa , aceștia au fotografiat un afiș postat de oficialii Statului Islamic prin care se interzice purtarea articolelor NIKE din cauza asocierii cu antica divinitate greacă.
Pedepse usturătoare îi așteaptă pe cei care încalcă interdicția: biciuire, amenzi sau chiar închisoare.
În teritoriile controlate de jihadisti au fost interzise și alte echipamente sportive care aveau simboluri religioase care nu erau acceptate de ei: în general cele pe care apare o cruce(emblema AC Milan SAU FC Barcelona).

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web