Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Profesor spaniol către o elevă româncă: Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele!

in Evenimente/Extern/Stiri online

Anul școlar a început umilitor pentru o elevă de origine română care studiază în Valencia la Instituto de Educación Secundaria (IES) BENICALAP.

Mama fetei a declarat pentru publicația Inforoes că, pe 8 septembrie, în prima zi de școală, profesorul Javier Albadalejo a început să strige catalogul.
„Când a ajuns la ea, a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că așa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: ”Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu asta nu înțeleg”, a declarat mama fetei pentru Inforoes.

Luni 19, septembrie, fata a avut din nou oră cu același profesor. Din nou, acesta a ținut să-i „reamintească” faptul că nu-i înțelege numele.Luni 19, septembrie, fata a avut din nou oră cu același profesor. Din nou, acesta a ținut să-i „reamintească” faptul că nu-i înțelege numele.

Părinții fetei au adus la cunoștință, atât directorului instituției de învățământ, cât și autorităților, cele două incidente. „Locuiesc de 10 ani în Spania, eu și soțul meu muncim și plătim taxe la fel ca oricare alt cetățean, nu permit nimănui să-mi umilească copilul. Voi merge până în pânzele albe, e inadmisibil ca un copil să sufere din cauza faptului că are un nume diferit”, a mai spus mama fetei.

Contactată de Inforoes, Irina Marin, șeful secției consulare de la Madrid, a declarat că are cunoștință despre incident. „Avem cunoștință despre acest incident. Colegii mei de la Consulatul României de la Castellon au preluat cazul și au început demersurile pentru soluționarea acestuia”
La rândul său, şeful oficiului consular de la Castellon, Dragoș Viorel Radu Țigău a declarat: „Chiar în această dimineață, am trimis la Generalidad Valenciana (Instituție ce reprezintă Guvernului spaniol în Comunitatea Valenciană – n.red.) o scrisoare oficială în care le-a fost expus acest caz.

Nu știu ce se întâmplă, este al doilea eveniment în două săptămâni. Vă asigur că în acest moment a fost deschisă o anchetă internă. Vreau să fac apel către toți cetățenii români ca atunci când se confruntă cu astfel de cazuri să ia legătura imediat cu cea mai apropiată secție consulară. Aceste incidente nu trebuie ascunse!
Vă asigurăm că atât eu, cât și colegii mei din cadrul tuturor misiunilor consulare vă stăm la dispoziție și vă oferim tot sprijinul necesar în momentul în care un cetățean român se confruntă cu astfel de cazuri.”

Sursa: preluat integral de pe gazetadespania.es

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate