Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Profeţie a părintelui Iustin s-a împlinit la termen: „12 luni de libertate şi vine urgia”

in Articole

Una dintre maicile de la Mănăstirea „Petru Vodă“ din Neamţ, care a stat la căpătâiul duhovnicului atunci când acesta a vorbit despre urgia ce va veni după 12 luni de linişte, spune că a desluşit profeţia făcută de părintele Iustin pe patul de moarte.

646x404
Monahia Fotini a fost unul din puţinii martori care au asistat la ultimul dialog pe care ucenicii părintelui Iustin l-au avut cu duhovnicul de la Mănăstirea Petru Vodă. De altfel, ea a fost cea care a relatat, prin intermediul revistei „Atitudini”, publicaţie a mănăstirii, conţinutul acestor discuţii scrie adevarul.ro  

„Cu 5 zile înainte de a-şi da duhul, a fost ceva mai bine, parcă îşi revenea şi prinsese ceva putere. În această ultimă perioadă toţi ucenicii mai apropiaţi au luat un ultim cuvânt de învăţătură de la părintele, un ultim sfat”, povesteşte măicuţa.   Conform relatării, părintele Iustin a dorit să li se adreseze atât ei, cât şi altor cinci ucenici care se aflau în chilie. După ce duhovnicul a cerut amănunte despre ce se mai întâmplă în ţară, Monahia Fotini a îndrăznit să-i ceară sfatul legat de subiectul cardurilor de sănătate obligatorii.

„Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… ”.

Cum părintele s-a oprit, cei de faţă au bănuit că duhovnicul se referea la faptul că după un an nu vor mai fi cipurile pe documentele de identitate şi au cerut o lămurire.

„Nu”, a răspuns Părintele, 12 luni de libertate şi vine urgie”, a răspuns părintele. 

Cineva a întrebat să explice mai clar, dar părintele nu a mai răspuns”, mai povestea măicuţa.    Părintele Iustin şi ucenicii săi în aprilie 2013, sursa foto: revista Atitudini

646x404 (1)

„Da, Părintele Justin a avut dreptate!”

La doi ani după această scenă, măicuţa de la Petru Vodă a revenit în aceeaşi publicaţie a mănăstirii cu un articol în care susţine că profeţia părintelui Iustin s-a împlinit exact la termen.  „

Da, Părintele Justin a avut dreptate! România astăzi s-a îmbrăcat din nou în zeghe”, este titlul articolului publicat în revista Atitudini.

„<12 luni de libertate şi vine urgie!>. Îmi aduc şi acum cu emoţie aminte de ultimele cuvinte ale Părintelui Justin înainte de a-şi da sufletul în mâna Domnului. Cu toţii ne-am întrebat atunci ce a vrut să spună Părintele şi la ce se referea, dar durerea pierderii sale pentru noi era atât de mare încât nici nu ne mai interesa de libertate şi urgie. Ce urgie putea fi pentru noi mai mare decât pierderea lui? Părintele însă vedea mai departe pericolul ce ne va întâmpina”, îşi începe articolul Monahia Fotini.

Autoarea enumeră apoi interpretările publice care s-au dat ulterior profeţiei, respectiv că părintele Iustin s-ar fi referit la conflictul din Ucraina şi începutul unui nou război, sau la intrarea în uz a actelor biometrice (cardul de sănătate, paşaportul electronic, etc).

„De fapt, cred eu, era altceva. Profeţia Părintelui Justin s-a împlinit acum, de fapt ea era împlinită de anul trecut, dar nu ne-am dat seama”.   Ucenica părintelui Iustin susţine că adevărata urgie profeţită în iunie 2013 o constituie impunerea legii aşa-zis antilegionară.

„Suita întreagă de mucenici, mărturisitori ai lui Hristos din temniţele comuniste, geniile culturii româneşti, personalităţi istorice, savanţi şi filosofi, care au luptat cu preţul vieţii lor împotriva dictaturii carliste, dar mai ales comuniste, este astăzi din nou cenzurată şi condamnată. Deoarece, conform noii legi promulgate, nu vei mai putea vorbi apreciativ despre cei care au colaborat sau simpatizat cu Mişcarea Legionară, fie că este vorba de Ţuţea, Eliade, Noica, Vulcănescu, preotul Arsenie Boca, preotul Calciu Dumitreasa sau arhimandritul Justin Pârvu”.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate