Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

in Stiri online

În următoarele două săptămâni, vremea va fi una relativ normală pentru această perioadă, cu temperaturi scăzute, dar în limitele calendaristice. Vor fi şi ploi destul însemnate cantitativ, mai ales între 3 şi 8 octombrie, potrivit prognozei emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 25 septembrie-8 octombrie. La munte sunt prognozate temperaturi negative spre sfârşitul perioadei amintite.

În Banat, după o uşoară încălzire în primele două zile ale intervalului, până la valori maxime în jurul a 23 de grade. În cea de-a doua săptămână va exista o uşoară creştere a temperaturilor diurne, dar în medie, acestea se vor situa în jurul a 21 de grade. În primele nopţi ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru aceasta perioadă, vor fi, în medie, de 11…12 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni temperaturile nocturne vor fi în scădere, până la valori medii de 7…8 grade. În a doua jumătate a intervalului va exista o creştere a temperaturilor minime, iar media regională a acestora va fi de 10…11 grade. Trecător va ploua slab şi izolat în zilele de 25 şi 26 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere în intervalul 3-7 octombrie.

Crişana

În primele trei zile ale intervalului valorile termice diurne vor fi normale pentru această perioadă, maximele fiind, în medie, de 22…23 de grade. Până spre sfârşitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 18 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile diurne vor fi în creştere uşoară, astfel că media regională a maximelor va fi de 20…21 de grade. Minimele nocturne, în prima jumătate a intervalului, vor fi în scădere de la valori medii de 10…11 grade, la medii de 6…7 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile din cursul nopţilor vor fi în creştere uşoară până la valori, în medie, de 8…10 grade, normale pentru această perioadă. În prima zi a intervalului vor fi condiţii ca izolat să plouă slab, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie ridicată în intervalul 3-8 octombrie.

Transilvania

În primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21…22 de grade şi ale minimelor de 8…9 grade. Apoi, până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va răci şi, astfel, media valorilor diurne va fi de 15…16 grade, iar a celor nocturne de 2…3 grade. În cea de-a doua săptămână temperatura aerului va fi în creştere până la medii ale maximelor de 18…19 grade şi ale minimelor de 7…8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3-8 octombrie.   Maramureş În primele două zile ale intervalului, media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 8…9 grade, valori apropiate de normalul perioadei. Apoi, până la sfârşitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne se va situa în jurul a 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 4…5 grade. În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creştere uşoară până la medii ale maximelor de 18…19 grade şi ale minimelor, de 8…9 grade. Începând cu data de 3 octombrie va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor.

Moldova

În primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale şi se vor situa în medie în jurul a 22 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere pâna la medii de 14…15 grade şi vor caracteriza, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, o vreme răcoroasă spre rece. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 18…19 grade, apropiată de cea regional specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10…12 grade, până la 4…5 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor creşte până la o medie de 8 grade, normală perioadei. Începând cu data de 3 octombrie va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi pe arii restrânse.

Dobrogea

Valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale în primele două zile şi vor fi, în medie, de 22…23 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor scădea până la medii de 16 grade şi vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 13…15 grade, până la 8…9 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor creşte până la o medie normală de 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi pe arii restrânse va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie şi în perioada 2 – 8 octombrie.

Muntenia

În primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale şi se vor situa, în medie, în jurul a 23…24 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere pâna la medii de 16…18 grade şi vor caracteriza, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 21…22 grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10…12 grade, până la 6 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor creşte până la o medie de 10 grade, normală perioadei. Pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie şi după data de 2 octombrie.

Oltenia

Valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale în primele trei zile şi se vor situa, în medie, în jurul a 21…22 de grade, dar începând din data de 28 septembrie acestea vor fi în scădere pâna la medii de 17…18 grade şi vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10…12 grade, până la 6…7 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor creşte până la o medie normală de 10 grade. Pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie şi după data de 2 octombrie.

La munte

În primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12…13 grade şi ale minimelor de 4…5 grade. Apoi, până la sfârşitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne va fi de 8…9 grade, iar a celor nocturne de -1…1 grad. În prima sâptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11…12 grade şi ale celor nocturne, de 4…5 grade. În zilele de 25, 26 şi 27 septembrie, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 3 octombrie.

Sursa: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate