Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Programul Prima Casă ar putea fi accesat și de românii cu venituri mici

in Evenimente/Stiri online

După șapte ani de la lansare, Guvernul dorește să modifice proiectul Prima Casă motivând că de ajutorul statului pentru achiziționarea unei locuințe ar trebui să beneficieze în primul rând românii cu venituri mici.

Dacă până acum salariul era unul dintre cei mai importanți factori în acordarea unui credit Prima Casă, Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică noi reglementări privind locuințele românilor, printre care și accesul persoanelor cu venituri mici la cumpărarea unei locuințe.

Ministerul propune aplicarea unui TVA diferențiat pentru locuințe în funcție de veniturile persoanei interesate. În prezent, la locuințele sub 86.000 de euro se plătește un TVA de 5%, TVA care ar putea crește dacă veniturile celui interesat sunt mai mari, iar diferența de bani va fi destinată construirii de noi locuințe și pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic. De asemenea, ministerul mai propune ca locuințele ANL să nu mai fie vândute, în timp ce dezvoltatorii vor fi obligați să asigure și prețuri scăzute pentru locuințele noi (sub 50.000 de euro).

Proiectul mai vizează și obligația unei persoane de a se muta dintr-un edificiu cu risc seismic într-un imobil alternativ pus la dispoziție de statul român, până la consolidare. Pe de altă parte, Ministerul Dezvoltării are în vedere și acordarea de subvenții pentru închiriere persoanelor cu venituri mici. Proiectul se află în dezbatere pe site-ul oficial al instituției.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate