Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect adoptat de Guvern: IMM-urile vor primi ajutoare de stat în valoare de 900 milioane de lei. Cum pot beneficia firmele de această finanţare

in Stiri online

Aproximativ 200 de beneficiari vor primi finantare prin programul de ajutor de stat „Scale Up”, in valoare de 900 de milioane de lei, destinat IMM-urilor, estimeaza Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei.

Acest proiect are trei calitati: este relevant si solicitat de mediul de business, este rezultatul muncii unui grup mixt format din specialisti ai ministerului si ai mediului de afaceri si, totodata, este sustinut de intreaga echipa guvernamentala. Programul este special creat pentru a sustine atat investitiile companiilor mici si mijlocii, cat si pasii pe care ii fac pentru a creste si inova. Estimam ca aproximativ 200 de beneficiari vor primi finantare prin acest proiect”, a spus Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, citat de Agerpres.

Incurajarea firmelor cu experienta dovedita in domeniul pentru care solicita finantare, simplificarea relatiilor dintre potentialii beneficiari si autoritati, dar si evitarea supraevaluarii achizitiilor sunt printre cele mai importante propuneri facute asupra programului ‘Scale Up’, in cadrul dezbaterii publice, informeaza, miercuri, Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.
‘Scale Up’ este o schema multianuala de ajutor de stat pentru IMM-uri care se va desfasura in perioada 2017 – 2020, cu o valoare totala de 900 de milioane de lei (200 de milioane de euro). Bugetul anual maxim al schemei va fi de aproximativ 225 milioane de lei (in jur de 50 de milioane euro).
Ajutorul de stat va fi oferit IMM-urilor pentru realizarea de investitii intre 1 si 5 milioane de euro in perioada 2017-2020.
Selectia beneficiarilor se face prin inscriere anuala, in limita bugetului alocat prin lege si cu respectarea conditiilor de eligibilitate. Beneficiarul ajutorului de stat trebuie sa asigure cofinantarea investitiei fie prin resurse proprii, fie prin finantare externa, sub o forma care sa nu faca obiectul niciunui alt ajutor public.
MECRMA preconizeaza ca acest ajutor de stat va conduce la cresterea numarului locurilor de munca nou create, majorarea incasarilor la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, dar si majorarea volumului de investitii straine in Romania.
Proiectul realizat de Ministerul Economiei a fost adoptat de Guvern prin memorandum in data de 8 septembrie 2016. Administratorii schemelor de ajutor de stat destinate IMM-urilor sunt oficiile teritoriale pentru IMM si cooperatie, structuri in subordinea Ministerului Economiei.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate