Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect al Primăriei Capitalei: Ajutor financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap! Vezi AICI actele necesare pentru a intra in posesia banilor

in Stiri online

Primăria Capitalei vrea să acorde familiilor un ajutor financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap. Proiectul va fi discutat în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București, potrivit libertatea.ro

Proiectul prevede acordarea unui ajutor de 1.000 de lei familiilor care au copii cu handicap, iar sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Muncipiului București. Pentru a primi acest ajutor, familiile în cauză trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe raza Bucureștiului și să depună o cerere la Direcția Generală de Asistență Socială a Muncipiului București, împreună cu actele doveditoare.

Actele necesare pentru a primi un ajutor financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu handicap

 • certificat de solicitare
 • certificat de naștere, în original și copie al copilului (pentru copiii până în 14 ani)
 • act de identitate al reprezentantului legal, în original și copie
 • act de identitate al celuilalt părinte, în original și copie; dacă este decedat, copie după certificatul de deces; dacă este divorțat, copie după certificatul de divorț
 • copie după certificatul de căsătorie sau de divorț al părinților
 • act de identitate al copilului, în original și copie (pentru copiii peste 14 ani)
 • certificat de încadrare în grad de handicap, în original și copie
 • extras de cont pentru persoanele care solicită transfer bancar
 • decizie tutore și act de identitate tutore (copie și original) – unde e cazul
 • hotărâre plasament și act de identitate asistent maternal (original și copie) – unde e cazul
 • dosar cu șină

Potrivit expunerii de motive a primarului Capitalei, la începutul anului 2017 erau înregistraţi aproape 5.000 de copii cu handicap, mai mult de jumătate dintre ei cu handicap grav.

„Conform datelor statistice furnizate de către Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, în trimestrul I al anului 2017 erau înregistraţi un număr total de copii cu handicap de 4.666, din care: 3.229 copii cu hadicap grav, 914 copii cu handicap accentuat, 486 de copii cu handicap mediu şi 37 de copii cu handicap uşor. Dată fiind această situaţie, părinţii trebuie sprijiniţi de către stat în îngijirea, creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului cu handicap, în cadrul familiei”, explică iniţiatorii proiectului.

Primăria Capitalei a votat, în ședința din 8 iunie, acordarea unui stimulent financar de 2.500 de lei părinților de nou-născuți.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate