Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect de lege: Angajații ar putea primi tichete pentru sănătate

in Evenimente/Politic/Sanatate/Stiri online

Angajații ar putea primi de la angajator și tichete pentru sănătate. Cu acestea se pot plăti servicii medicale și chiar medicamente.

Inițiativa vine din partea deputatului neafiliat, Gheorghe Udriște, care spune că tichetele pentru sănătate vor putea fi folosite pentru a plăti orice tip de serviciu medical, inclusiv cele speciale, de tipul investigaţiilor paraclinice și de asemeni, se pot achiziționa și medicamente din farmacii. „Tichetele învaţă cetăţeanul român, angajat, care este beneficiarul tichetului de sănătate, că sănătatea este un lucru în care el însuşi trebuie să investească de vreme ce patronul său o face.”, explică pentru Digi24, Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Valoarea tichetelor de sănătate nu poate depăși 7.500 de lei, urmând ca angajatorul să decidă cuantumul fiecărui tichet încât totalitatea lor să nu depășească anual cei 7.500 de lei pentru fiecare angajat. Potrivit analiștilor, acordarea de tichete este preferată de patronii de firme deoarece acestea sunt supuse doar impozitului de 16%.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Parlamentului până la sfârșitul anului curent.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate