Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect de lege: Bani de la Guvern pentru Casa Regală. Indemnizația pe care o va primi șeful Casei Regale

in Evenimente/Politic/Stiri online

Un nou proiect de lege elaborat de către Guvern în colaborare cu reprezentanţi ai Casei Regale a fost pus în dezbatere publică și prevede acordarea statutului de „personalitate juridică” a Casei Regale şi recunoşte poziţia de Şef al Casei Regale ca fiind de demnitate publică care are în atribuţii şi adoptarea Statutului Casei Regale. De asemeni, va primi o indemnizație echivalentă cu salariul șefului de stat și se va institui un serviciu administrativ compus din 20 de reprezentanți, plătiți din bugetul statului.

Palatul Elisabeta este atribuit cu titlu gratuit spre folosinţa Casei Regale, ca sediu al acesteia, timp de 99 de ani, dar se va păstra dreptul de proprietate publică a statului și de asemeni, Casa Regală se obligă să întocmească anual un raport al activității sale.

„Proiectul de lege încadrează predictibil activitatea Casei Regale şi stabileşte o metodă constituţional validă de recunoaştere a şefului acesteia la momentul intrării în vigoare a legii. Toate aceste activităţi vor fi sub controlul Parlamentului, Şeful Casei Regale depunând anual un raport în acest sens„, se arată în documentul elaborat de Guvern.

Potrivit Digi24, Casa Regală a României a transmis că acest proiect de lege este rezultatul unui dialog constant cu executivul şi cu partidele parlamentare.

sursă foto: familiaregala.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate