Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect de lege împotriva primarilor condamnați. ”Cum să plătească partidul? Partidul primeşte ceva din salariul primarului sau cum?”

in Evenimente/Politic/Stiri online

Daniel Fenechiu, deputat neafiliat, a inițiat un proiect de lege ce vizează primarii care sunt urmăriți penal și condamnați. Deputatul propune ca edilii care trebuie să își abandoneze funcția din cauza unei condamnări, să achite costurile organizării alegerilor pentru a fi numit un alt primar. „Am venit cu amendamentele corespunzătoare în care precizam că dacă o persoană care, la momentul în care a fost aleasă era urmărită penal, este condamnată şi-şi pierde mandatul, atunci, solidar cu partidul, dacă a candidat pe lista unui partid, şi respectiv singur dacă a candidat ca independent, să plătească costul de organizare a alegerilor viitoare.”, explică Daniel Fenechiu, potrivit Digi24.

Astfel, un viitor candidat la primărie va trebui să depună o declarație în care să precizeze dacă este urmărit penal și că își asumă costurile viitoarelor alegeri în cazul în care este forțat să elibereze postul. De asemeni, și şeful partidului, care îl susţine pe candidat, trebuie să declare în scris că își asumă responsabilitatea cheltuielilor noilor alegeri. „Ei când se inspiră să facă nişte iniţiative legislative de genul ăsta ar trebuie să se inspire şi din practică europeană, americană. Asta e o prostie maximă, cum să plătească partidul? Partidul primeşte ceva din salariul primarului sau cum? Partidul susţine oamenii pe care îi propun organizaţiile respective”, a declarat pentru Digi 24, Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

Inițiativa deputatului Fenechiu nu pare să aibă succes în rândul parlamentarilor și nici al primarilor, fiind considerată ”neconstituțională”. Cu toate acestea, noul proiect de lege va fi dezbătut în Parlament și dacă va fi votat, legea ar putea fi deja aplicată în mai multe localități din țară, unde există primari urmăriți penal.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate