Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect de țară pus la cale de Klaus Iohannis. Obiectivele principale ale României după Brexit

in Evenimente/Politic/Stiri online

Președintele Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni pe premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice pentru o a doua rundă de discuții pe tema Brexit-ului și propunerea unui proiect de lege care vizează viitorul României în UE și stabilitatea economică. Toţi liderii politici s-au angajat să susţină un nou proiect de ţară, pe termen mediu şi lung, lucrare care va fi elaborată într-un grup de lucru ce va funcţiona pe lângă Preşedinţie.

Toţi liderii politici au fost de acord să participe la elaborarea acestui nou proiect de ţară, care vine, practic, la 10 de când România a devenit membră a Uniunii Europene. Această lucrare, acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcţiona pe lângă preşedinţia României. Acesta poate să funcţioneze în varianta optimală aici la Preşedinţie, chiar şi într-.un an electoral”, a precizat șeful de stat la finalul rundei de consultări.

Grupul de lucru va avea misiunea de a analiza impactul asupra României, ieșirea Marii Britanii din UE și de asemeni, să elaboreze un plan de soluții optime pentru a proteja țara noastră, dar și pentru a analiza posibile oportunități în actualul context european. „Acum este momentul să ne concentrăm şi pe ceea ce urmează, dar şi pe ceea ce urmează în România şi am spus că este nevoie de un nou proiect de ţară postaderare. Nu s-a realizat în preajma anului 2007, nu s-a realizat nici mai târziu. Sigur, acum ne pregătim să serbăm 10 ani de la aderare şi iată că abia acum începem să ne punem problema – şi e bine că ne-o punem şi acum – de elaborare a unei strategii postaderare”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Premierul, Dacian Cioloș a declarat de asemeni, că noul proiect de țară are în vedere dezvoltarea economică a României. ‘‘Viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu şi pe termen lung va fi parte componentă a acestui proiect de ţară. Altfel spus, proiectul acesta de ţară coordonat de domnul preşedinte şi care va implica şi partidele politice şi alte instituţii cu rol în acest proces de gândire va avea o abordare generală legat de ceea ce-şi propune România pentru anii următori, ceea ce va defini România, ce vrea România să dezvolte şi cum vrea să fie percepută în Uniunea Europeană. Şi acest proiect de ţară va avea şi o componentă economică. Ceea ce noi am propus este ca discuţia pe această componentă economică să pornească de la acest document pe care noi îl vom prezenta mâine şi îl vom supune dezbaterii publice”, a explicat şeful Guvernului.

Guvernul lansează astăzi în dezbatere publică documentul strategic ”România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”, eveniment care va avea loc la Palatul Parlamentului. Evenimentul va fi urmat de de o serie de consultări publice pentru îmbunătățirea documentului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate