Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect pentru introducerea stagiului militar în rândul elevilor de liceu și studenților. Sunt vizate și femeile

in Evenimente/Stiri online

Un proiect pilot privind introducerea stagiului militar în rândul liceenilor și studenților ar putea fi pus în practică curând. Programul vizează de asemenea, și tinerele și are la bază voluntariatul.

„Chiar în drum spre Cluj am avut o discuţie pe această temă cu domnul general Ciucă despre această idee pe care cu toţii o găsim foarte bună. Este o formulă de antrenare cu titlu voluntar a celor interesaţi de o perioadă de instruire militară. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare şi un element de interfaţare cu societatea. Am dori să facem asta în toată ţara”, a declarat Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, care s-a aflat ieri la inaugurarea primului muzeu în aer liber al diviziei cu tehnică militară, din Cluj-Napoca.

Proiectul stagiului militar pentru tineri presupune înrolarea doritorilor pe o perioadă determinată în care vor fi instruiți într-o unitate militară. Programul zilnic va fi strict, între orele 5:30 și 22:00, timp în care voluntarii vor învăța tehnici militare, dar și noțiuni de disciplină sau organizatorice, cum ar fi curățenia în unitatea militară.

Potrivit Digi24, generalul maior Ioan Manci a declarat că proiectul pilot de pregătire militară a liceenilor şi studenţilor se află deja în lucru.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate