Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proiect: Primă de 15.000 de lei pentru tinerii căsătoriți și nașterea celui de-al treilea copil. Condițiile de încasare

in Evenimente/Politic/Stiri online

La Senat a fost depus în regim de urgență un proiect de lege prin care tinerii căsătoriți până în 35 de ani ar putea încasa 15.000 de lei ca „primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie”. De asemenea, aceeași sumă ar urma să o primească și părinții care aduc pe lume cel de-al treilea copil.

Inițiativa proiectului aparține deputatului ex-UNPR, Iacob Puşcaş, prin care dorește să motiveze tinerii să se căsătorească și de asemenea, să aducă pe lume câți mai mulți copii. 15.000 de lei este suma pe care tinerii până în 35 de ani ar putea să o încaseze în momentul căsătoriei. De asemenea, proiectul mai prevede ca proaspeții soți să fie scutiți de plata impozitelor pe venituri din salarii.

Cu toate acestea, în caz de divorț în primii 5 ani de căsnicie, tinerii sunt obligați să restituie „prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie” în termen de 3 luni de la divorț.iacob-puscas

Aceeași sumă de 15.000 de lei ar putea fi încasată și în momentul în care se naște cel de-al treilea copil într-o familie. Pe de altă parte, familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50% din salariul minim brut și de asemenea, ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit din salarii, plătind doar 50% din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit. Noile prevederi ar putea permite mamelor cu cel puţin trei copiii să beneficiaze de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

În expunerea de motive, deputatul Iacob Pușcaș apelează la citate din Biblie, arătând că ”în familie prin dragostea soţilor iau naştere copii’‘, iar ”căsătoria, ca legătură naturală pe viaţă între un bărbat şi o femeie, a fost dată de Dumnezeu primilor oameni în rai”.

”Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, (…) familia puternică va face şi naţiunea noastră de nedestructurat”, fiind ”principalul atu împotriva celor care râvnesc la ţara noastră’‘, mai argumentează deputatul.

De prevederile legii ar urma să beneficieze şi familiile numeroase devenite astfel în ultimii 5 ani de la intrarea în vigoare a legii, dar şi tinerii de sub 35 de ani care s-au căsătorit în ultimii 5 ani.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate