Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

PROPUNERE LEGISLATIVĂ: Majorarea concediului de odihnă la 25 de zile lucrătoare și ziua de naștere liberă

in Articole/Politic/Stiri online

O propunere „cu iz populist” semnată de senatorii Toma Cătălin Dumitru, Stângă George-Cătălin, Popa Ion și Nicoară Marius-Petre a fost înregistrată la Senat.

Parlamentării PNL au depus un proiect de lege prin care propun modificarea Codului Muncii astfel: Durata minimă a concediului de odihnă, anual este de 25 de zile lucrătoare, din care o zi este pentru sărbătorirea zilei de naștere a angajatului, în baza unui acord între angajat și angajator, cu respectarea prevederilor europe.
Parlamentarii au arătat că:”Proiectul a fost creat pentru a crea posibilitatea unei motivări prin creșterea perioadei de concediu de odihnă, necesar diminuării efectelor psihice, fizice și intelectuale ale suprasolicitării, efecte devastatoare în viitor pentru angajați dar și pentru costul forței de muncă”.
Inițiatorii proiectului au citat și studii sociologice în care se arată că peste 70% dintre angajații din mediul privat și peste 40% din cel de stat din România, în special din mediul medical, apărare sau cercetare, suferă de suprasolicitare la locul de muncă sau de sindromul dependenței de muncă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate