Protest inedit la Timișoara. Tinerii vor un skatepark

in Evenimente/Stiri online

Aproximativ 50 de tineri au protestat în fața primăriei din Timișoara, cerând autorităților să construiască primul skatepark din oraș. Proiectul ar fi fost promis de către primar încă de acum opt ani, și deși s-au demarat lucrările pentru parc, acestea au fost sistate fără niciun motiv aparent.

„Ei bine, noi aşteptăm după skatepark de aproximativ opt ani. Ni s-a tot promis de ani buni, iar ultima oară ni s-a promis vara trecută. Au şi început lucrurile, dar nu s-a continuat. Avem nevoie de un loc unde putem să facem activităţi diversificate şi de aceea ne trebuie acest skatepark. Nu am mers să discutăm cu autorităţile, dar sper să ia legătura cu noi după acest protest. Dacă nu se face nimic avem de gând să continuăm să ieşim în stradă”, a declarat Dan, unul dintre potestatari.

Protestul tinerilor, care printre scandări a inclus și un program de trick-uri pe muzică, a fost întrerupt de către polițiști deoarece protestatarii nu aveau autorizație pentru a se manifesta în fața primăriei. Aceștia au fost trimiși să își continue protestul în fața Prefecturii Timiș, locul unde s-a dat permisul pentru protest.

Protestatarii s-au conformat şi au pornit spre Palatul Administrativ, chiar dacă acolo au aflat că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se afla în Piaţa Sf. Gheorghe la o piesă de teatru cu ocazia sărbătoririi Zilei Tineretului Timişorean. Forțele de ordine i-au avertizat pe tineri că în cazul în care protestul devine o manifestație de amploare în locuri nepermise, aceștia riscă amendă sau chiar să fie arestați. Cei 50 de protestatari s-au retras în liniște, dar nu înainte de a promite o nouă manifestație, dacă parcul de skate nu va fi construit cât de curând.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.