Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Protest neautorizat LGBT în Capitală. „Luptăm, rezistăm, iubim!”

in Evenimente/Stiri online

Aproximativ 50 de persoane, membri ai comunității LGBT din România s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la decizia favorabilă dată de Curtea Constituțională în problema redefinirii familiei ca unitate dintre o femeie și un bărbat. Protestul a fost neautorizat și cu toate acestea, câteva persoane au purtat pancarte cu inimioare și mesajul „Love is gay!”.

3 milioane de cetățeni au semnat în sprijinul revizuirii Constituției României urmărindu-se redefinirea familiei ca unitate exclusivă între o femeie și un bărbat și nu între soți așa cum prevede acum. Judecătorii Curții Constituționale au dat aviz favorabil, fapt care a convins membrii comunității gay din România să iasă în stradă.

Protestatarii s-au adunat în Piața Universității, au scandat „luptăm, rezistăm, iubim” și au afișat pancarte desenate cu inimioare pe care au scris ”love is gay”. „Sunt membru al comunităţii LGBT şi am venit pentru drepturile persoanelor transgender. Aceasta este o întâlnire comunitară, prin care membrii comunităţii şi prietenii lor sunt invitaţi să îşi exercite dreptul constituţional de a iubi”, a declarat Sașa, pentru MEDIAFAX.protest gay.png2

Protestul nu a avut autorizație, jandarmii fiind obligați să intervină pentru a face grupul LGBT să părăsească zona. Modificarea Constituției privind definirea familiei va fi dezbătută în Parlament, iar în caz de aprobare, propunerea trebuie să fie supusă şi unui referendum naţional pentru a fi adoptată.

sursă foto: Mediafax

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate