Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

PROTESTELE CONTINUA! Peste 1.000 de oameni se afla in Piata Victoriei cerand demisia Guvernului

in Stiri online

Peste 1.000 de oameni protestează, miercuri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Oamenii care s-au strâns în Piaţa Victoriei scandează „Hoţii”, iar unii dintre ei au venit cu tobe şi vuvuzele. Protestul are loc la câteva ore după manifestaţia din Piaţa Victoriei la care au participat peste 15.000 de oameni, notează News.ro.

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, la ora transmiterii acestei ştiri în faţa Guvernului fiind peste o mie de persoane care cer demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Oamenii scandează „Hoţii”, iar unii dintre ei au venit cu tobe şi vuvuzele. Protestul are loc la câteva ore după manifestaţia de marţi noapte din Piaţa Victoriei, la care au participat peste 15.000 de oameni.

Traficul în Piaţa Victoriei nu este blocat, zona de protest fiind delimitată de jandarmi cu garduri. Maşinile care trec prin faţa sediului Guvernului claxonează.

Grupuri de protestatari vin în continuare în Piaţa Victoriei, unde în urmă cu câteva ore au protestat peste 15.000 de oameni, faţă de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Demonstranţii au huiduit şi au scandat “Demisia”, “Elicopterul”. Protestatarii au cântat imnul României şi au strigat “Nu scăpaţi”, “Anticipate”, “Noaptea ca hoţii”, “Şobolanii”.

Jandarmii au fost pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă. Unii protestatari s-au îmbrâncit, de altfel, cu jandarmii. Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe din ţară: Arad, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Timişoara.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare. Preşedintele Klaus Iohannis a propus miercuri, la şedinţa plenului CSM, să discute sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea, marţi seară, a proiectului pentru modificarea codurilor penale, în condiţiile în care plenul CSM se întruneşte miercuri dimineaţă pentru a-l aviza, reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că solicitarea Ministerului Justiţiei, transmisă CSM marţi, la orelor 17.00, de avizare a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, nu reprezintă o intenţie reală în obţinerea avizului prevăzut de lege, în condiţiile în care în seara aceleiaşi zile proiectul a fost adoptat în şedinţa Guvernului, anterior consultării corpului profesional şi avizării de către CSM.

„Anterior şedinţei Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, ministrul justiţiei a fost personal înştiinţat şi invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la şedinţa Plenului convocată de urgenţă pentru data de 01.02.2017, ora 9.00, tocmai pentru analizarea şi dezbaterea solicitării de avizare.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea proiectului în condiţiile menţionate reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale în materia avizării şi a punctului de vedere pe care Plenul CSM avea abilitarea legală de a-l exprima”, arată CSM, miercuri.

Sursa: vocea.biz

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate