„Puiu a fost un actor unic, a fost un Louis de Funes român” «Puiu Călinescu a murit spunând bancuri»

in Articole

Carmen, fiica lui Puiu Călinescu, a dezvăluit momente unice din viaţa regretatului actor.

Viaţa artistului de comedie a fost plină de drame. „A fost crescut de mătuşi, tocmai de aceea şi-a respectat şi iubit familia”, a spus aceasta. Cealaltă fiică, Silvia, a murit în 1995, cu doi ani înaintea tatălui lor: „A suferit enorm”, a povestit Carmen. „De familie a avut grijă până în ultimul moment. Cu câteva zile înainte de a muri, a vrut să ne întâlnim”.

Puiu Călinescu simţea că nu mai are mult de trăit: „Dorinţa lui era să mai fim o dată împreună. Mi-a zis atunci: «Am visat că mor». După 16 zile a decedat”. Însă a părăsit această lume în acelaşi mod în care a trăit: „Glumea cu asistentele. A murit spunând bancuri”, a dezvăluit fiica sa.

Răzvan, nepotul regretatului actor, „i-a moştenit talentul, chiar dacă nu activează în domeniul actoricesc. Dar l-a moştenit şi la partea de desen”, a mai spus Carmen pentru „Acces direct”.

„Puiu a fost un actor unic, a fost un Louis de Funes român”, l-a descris Alexandru Arşinel, aflat în platoul emisiunii de la Antena 1. „Era destul de singuratic, se destăinuia rareori”. Singurul său „viciu” era berea: „Avea un singur rinichi, iar doctorul îi recomandase să-l «spele»”, a povestit Arşinel.

Însă de la profesionalism nu făcea rabat: „Niciodată nu a venit mirosind a alcool. Teatrul reprezenta sanctuarul vieţii lui. Berea era slăbiciunea sa, dar şi cele două fete. Şi nepotul, pe care îl adora”, şi-a amintit mai tânărul său coleg.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.