Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

”PUNCTUL CELOR O SUTA DE BOLI” sau punctul longevitatii. Ce efecte asupra organismului are masarea lui

in Sanatate

Despre ”punctul celor o suta de boli” circula mai multe legende nipone, inclusiv aceea care povesteşte despre un om care ducea un trăi fericit şi care a primit de la tatăl lui o învăţătură de nepreţuit – înţelegerea punctului longevităţii sau punctul celor o sută de boli. Urmând sfatul tatălui său, fiul a masat în fiecare zi punctul indicat, şi a trăit atât de mult încât a asistat la naşterea şi moartea mai multor împăraţi, scrie secretele.com.

masaj1-692x360

 Activarea punctului Zu San Li produce un efect de întinerire şi de vindecare, întârziind procesul de îmbătrânire. În China, acest punct este cunoscut sub numele de „punctul longevităţii”, în timp ce în Japonia este denumit „punctul celor o sută de boli”.

Punctul longevităţii este plasat sub rotulă. Pentru a-l localiza, acoperă genunchiul cu palma mâinii de pe aceeaşi parte a corpului. Punctul este situat în porţiunea genunchiului cuprinsă între vârful degetului mic şi vârful degetului inelar, având aspectul unei mici proeminente la îmbinarea oaselor piciorului.

Iată încă o modalitate de a identifica acest punct:

Aşezat pe podea, apasă cu putere tălpile de podea, apoi trage picioarele către ţine. Călcâiele nu trebuie ridicate de pe podea pe timpul mişcării.

Vei observă mai jos de genunchi o zona ceva mai întinsă. Găseşte punctul cel mai proeminent, pune degetul pe el şi revino în poziţia iniţială.

Locul pe care l-ai apăsat cu degetul este punctul Zu San Li.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate