Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

FOTO:”Pur şi simplu…VIAŢĂ”, într-un cătun din Alba. IMAGINI care vorbesc de la sine:

in Galerie

„Pur şi simplu… VIAŢĂ”, aşa este intitulat un album inspirat, cu imagini care vorbesc de la sine despre viaţa dintr-un cătun din Alba. Copilăria micuţilor de la ţară, fără internet şi alte gadgeturi, case sărmane, dar pline de încărcătură arhaică, oameni gospodari cu feţe şi mâini ridate de atâta muncă, peisaje superbe, chiar şi „liniştea” de la ţară, sunt surprinse într-un album realizat de un zlătnean pasionat de fotografie, Horea Fleşer, pentru care asta înseamnă….pur şi simplu VIAŢĂ.

pur-si-simplu-VIATA74

În cătunul Vinţa din satul Valea Seşii, cum urci din Lupşa la Lacul Geamăna, viaţa este ca pe vremuri. Mărturie stau câteva imagini care surprind traiul de zi cu zi al locuitorilor de aici. Pe cât de trist ar părea, oamenii aceştia, ocoliţi de tehnologie, dar cu mare credinţă în Dumnezeu, zâmbesc şi se bucură de copii, nepoţi, animale şi tot ce roiesc în jurul lor, chiar dacă anii bătrâneţii şi greutăţile îi apasă pe umeri. Par oameni gospodari, care stau tot timpul pe lângă casă şi o îngrijesc cum pot ei.

6995f79c3f1dbc7b545f654523969584

Într-una din imagini se poate observa cum bunicuţa stă cu fusul şi toarce lână, aşa cum numai în cărţile cu poveşti parcă mai citeşti, iar nepoţelele se joacă vesele, pur şi simplu. Fără jucării, tablete şi alte cele moderne. Sunt copii crescuţi într-un sat de munte, la căldura sobei, cu mirosul pajiştilor şi aer tare, cu mâncare poate mai sărăcăcioasă dar bio, în linişte şi pace.

pur-si-simplu-VIATA11

Pentru ei animalele şi păsările sunt încă cei mai buni prieteni de joacă, alături de natură cu „elementele” ei sfinte. Tot în imagini se vede cum de mici sunt învăţaţi să meargă la biserică.

Peisajul, casele, uliţele, discuţiile, activitatea, carul tras de boi, totul parcă e desprins din basm.

Iar pentru că imaginile fac cât o mie de cuvinte, vă invităm să vizionaţi albumul „Pur şi simplu…VIAŢĂ”. Fotografiile au fost realizate în anul 2014.

pur-si-simplu-VIATA45

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Comentarii

Sursa: ziarulunirea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Galerie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate