Puţini ştiu adevărul! Ce se întâmplă cu resturile de săpun rămase în camerele de hotel

in Articole

Dacă ai consumat în totalitate şamponul, balsamul sau săpunul care îţi este oferit la hotel te numeri pirntre puţinele persoane care fac asta. De obicei, înainte ca sticla să se golească complet, menajera o înlocuieşte cu una nouă, nefolosită

Shawn Seipler, CEO-ul organizaţiei „Curăţă lumea” obişnuia să călătorească cinci luni pe an în  interes de serviciu şi nu o dată s-a întrebat ce se întâmplă cu săpunul pe care l-a folosit doar pe jumătate. Conform datelor statistice, turiştii şi hotelierii din întreaga lume aruncă cinci milioane de săpunuri, în fiecare zi. De accea, Shawn Seipler a decis să rezolve această problemă de risipă. Odată ce a învăţat că săpunul poate fi topit şi folosit în fabricarea unor noi săpunuri, Shawn s-a gândit să înfiinteze o organizaţie prin care să ajute lumea şi trimite săpun tărilor defavorizate.

Seipler spune că, după ce a aflat că cei de la hoteluri aruncă tone de săpunuri de toate formele, s-a gândit că cei din tările sărace nu au cu ce să se spele şi că igiena, pentru ei, este un lux. Acest proces ajugă să coste un hotel numai 50 de cenţi per cameră, după ce toate resturile de săpun, şampon, balsam sau gel de duş sunt transformate în produse noi.

„Curăţă lumea”  a livrat într-un singur an în Tahiti, 908 tone de săpun şi mai mult de 24 de tone de şampoane luate de la hoteluri şi livrate în 30 de tări precum Republica Dominicană, Haiti, Lesotho, Mexic, Pakistan şi Panama. Organizaţia este în parteneriat cu 4000 de hoteluri, unele dintre ele chiar lanţuri hoteliere importante în lume.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.