Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Raid de noapte al politistilor. Derbedei puşi să măture cojile de seminţe de pe trotuar

in Evenimente

Poliţiştii locali din Galaţi au făcut mai multe descinderi de noapte, vineri, sâmbătă şi duminică, cu scopul de a „sparge” câteva găşti de petrecăreţi care tulburau liniştea publică.

646x404 (4)

Gest surprinzător făcut de mascaţi azi noapte în Galaţi. Sătui de gunoaiele lăsate de găştile de cartier care îşi fac veacul noapte de noapte în parcurile din oraş, mascaţii au trecut azi noapte la treabă. Şi, de data aceasta, nu este vorba doar despre amenzi. Oamenii legii s-au gândit la o soluţie inedită pentru a-i pedepsi pe tineri şi a le da o lecţie de civilizaţie.

Mascaţii au dat ordine băieţilor de cartier să pună mâna pe mături şi să se apuce de curăţenie chiar în locurile pe unde obişnuiesc să stea şi să facă mizerie: în parcuri. Zis şi făcut. De frica mascaţii, toată lumea s-a apucat de treabă, au luat mături şi făraşe şi au strâns toate cojile de seminţe, hârtiile şi pet-urile care zăceau aruncate prin parc.

În mai puţin de 30 de minute, trotuarul şi aleile dimprejur, până atunci pline de seminţe, mucuri de ţigară şi peturi de bere, erau curate. Ba mai mult. Mascaţii i-au pus să strângă şi gunoaiele care mai erau prin zonă.

Tinerii rebeli nu au scăpat nici de amenzi. În total, poliţiştii au cerut ca 71 de persoane să se legitimeze. 63 dintre acestea au fost avertizate verbal, iar 18 au fost sancţionate. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 7.140 de lei.

Oamenii legii avertizează că de acum încolo toţi cei care obişnuiesc să arunce gunoiul la voia întâmplării sau să arunce cojile de semințe pe jos nu se vor alege doar cu amenzi usturătoare. Vor strânge mizeria nu numai după ei, ci şi pe cea lăsată de alții.

Potrivit legii, cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării riscă să scoată între 400 și 800 de lei din buzunar.

Un alt act normativ votat de aleşi prevede că cei care aruncă gunoaie pe ferestrele apartamentelor sau din maşini pot fi sancţionaţi cu până la 2.500 de lei.

De la începutul anului, numai în București, câteva mii de şoferi s-au ales cu amenzi, pentru că au aruncat pe geam gunoaiele din maşini.

Ca element inedit, înainte ca găştile aciuate printre blocuri să fie dispersate, poliţiştii i-au obligat pe „băieţii de băieţi” să măture cojile de seminţe de la faţa  locului. Cei care s-au conformat au scăpat doar cu avertisment, în vreme ce cei care au refuzat să se apuce de curăţenie au fost amendaţi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate