Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

RAPORT ONU: Sunt peste 40 de milioane de sclavi în lume

in Extern

Potrivit unui raport îngrijorător publicat zilele trecute de o agenție a ONU, peste 40 de milioane de persoane sunt victime ale sclaviei modente, iar unul din patru dintre aceștia erau copii, scrie CNN.

Raportul a fost realizat de Organizația Internațională a Muncii (OIM), o agenție a ONU privind drepturile muncitorilor și Walk Free Foundation, o organizație internațională care are ca scop eradicarea sclaviei moderne.

Raportul estimează că anul trecut, 25 de milioane de persoane au fost implicate în muncă forțată, fiind obligate să muncească fie prin amenințare, fie prin forță fizică, și 15 milioane de persoane erau implicate în căsnicii forțate.

Este imposibil de știur exact câte persoane trăiesc în sclavie în zilele noastre, iar studiile prezintă cifre diferite. Unul dintre motive este faptul că sclavia modernă este o crimă ascunsă, dificil de identificat, iar studiile folosesc diferite definiții ale sclaviei. De exemplu, unele includ căsătoriile forțate, iar altele nu.

Acest raport, definește sclavia modernă ca fiind situația de exploatare pe care o persoană nu o poate refuza sau pleca din ea din cauza amenințărilor, a violenței, a coerciției sau a înșelăciunii. Aici este inclusă munca forțată, căsătoria forțată și traficul de ființe umane.

Femeile și copiii, majoritatea victimelor

Potrivit raportului, femeile și fetele au reprezentat 71% din victimele sclaviei, respectiv 99% din sclavii industriei sexuale și 84% dintre victimele căsătoriilor forțate.

Copiii au constituit aproximativ 37% dintre cei forțați să se căsătorească, precum și 18% dintre victimele forței de muncă și 21%  dintre victimele exploatării sexuale.

Se estimează că 4,1 milioane de persoane sunt victime ale muncii forțate impuse de autoritățile statului. Printre aceștia se numără persoane autorizate de stat pentru a participa la agricultură sau la lucrări de construcție pentru a stimula dezvoltarea economică, militari forțați să efectueze o activitate non-militară și deținuți forțați să lucreze fără consimțământ în închisorile private.

Raportul a constatat că sclavia modernă a fost cea mai răspândită în Africa (7,6 victime la 1.000 de persoane), urmată de Asia și Pacific (6,1 la 1000).

Munca forțată a fost cea mai răspândită în regiunea Asia și Pacific (4 victime la 1.000 de persoane), iar căsătoria forțată a fost cea mai răspândită în Africa (4.8 la 1000), urmată de Asia și Pacific (2 la 1000).

În cazurile în care tipul de muncă era cunoscut, 24% dintre adulți erau muncitori casnici, 18% lucrau în construcții, 15% în industria prelucrătoare și 11% în agricultură și pescuit.

Se estimează că 3,8 milioane de adulți și un milion de copii au fost victime ale exploatării sexuale.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate