Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Războiul e iminent! Donald Trump a declarat că este pregătit să ”rezolve” singur problema nord-coreeană

in Extern

Donald Trump consideră că este pregătit să “rezolve” singur problema Coreei de Nord

Cu câteva zile înainte de vizita președintelui chinez, Donald Trump a abordat subiectul Coreea de Nord.. Liderul de la Casa Albă a declarat că este pregătit să ”rezolve” singur problema nord-coreeană, fără ajutorul Chinei, potrivit unor declaraţii publicate de Financial Times.

”În cazul în care China nu rezolvă Coreea de Nord, noi o vom face”, afirmă preşedintele american, cu intenţia evidentă de a-şi arăta hotărârea şi ferminatea înainte de a-l primi pe preşedintele chinez Xi Jinping joi şi vineri, la reşedinţa sa privată Mar-a-Lago, în Florida, relatează AFP.

Întrebat dacă Statele Unite ar putea acţiona singure, fără să aştepre ajutorul Chinei, Donald Trump răspunde ”absolut”, fără să ofere alte detalii.

”China va decide să ne ajute sau nu cu Coreea de Nord (…). Dacă nu o vor face, nu va fi bine pentru nimeni”, mai adaugă preşedintele american.

Ambasadoarea americană la ONU Nikki Haley a anunţat deja, duminică, faptul că Statele Unite intenţionează să exercite presiuni asupra Chinei, pentru ca aceasta să acţioneze împotriva cursei înarmării nucleare a Coreei de Nord.

Preşedintele american a anunţat, pe Twitter că întâlnirea cu Xi Jinping va fi ”foarte dificilă”, din cauza disensiunilor comerciale dintre cele două mari puteri. Dosarul nord-coreean va fi însă cel mai spinos subiet pentru cei doi lideri.

De la instalarea la Casa Albă, Donald Trump lasă să planeze posibilitatea unei acţiuni militare împotriva Coreei de Nord, în cazul în care aceasta refuză să se conformeze.

La începutul lui martie, preşedintele american a anunţat că este pregătit să utilizeze ”toate capacităţile militare ale Statelor Unite” pentru a ”contracara rachetele balistice nord-coreene”.

Sursa: www.libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate