Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

RCS&RDS vinde energie şi pentru consumatorii casnici!

in Evenimente

Se sparge monopolul Enel!

Intrat pe piaţa de energie anul trecut, gigantul telecom RCS&RDS s-a extins, în mai puţin de un an, în toată ţara. Dacă în 2015, firma afaceristului orădean Zoltan Tezsari a prins cele mai multe dintre contractele de furnizare energie electrică pentru instituţiile constănţene care au făcut achiziţii pe bursă, anul acesta are o nouă ţintă – consumatorii casnici scrie observator.ro

digi-energy1

 

După ani buni în care nu au avut încotro şi au fost clienţii Enel Dobrogea, constănţenii au posibilitatea să-şi aleagă furnizorul de energie electrică. Şi piaţa consumatorilor casnici a intrat în rândul celor reglementate de principiile concurenţei, iar dacă nu eşti mulţumit de serviciile Enel, poţi alege să cumperi energia de la altcineva. Până în prezent, doar RCS&RDS a primit aprobări din partea Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie şi a demarat deja o campanie agresivă de promovare. Mulţi constănţeni au primit în cutia poştală flyere prin care sunt invitaţi să devină clienţii Digi Energy, divizia de energie a firmei RCS&RDS.

Cât de avantajos este să-ţi schimbi furnizorul de energie?

La o primă vedere, Digi Energy promite preţuri sub cele practicate de Enel, iar pentru clienţii RCS&RDS are şi promoţii. Pe site-ul companiei se precizează că preţul propriu de furnizare a energiei electrice în cadrul ofertei tip pentru clienţi casnici (preţ de listă) este de 165 lei/MW, la care se adaugă TVA, costurile de transport, distribuţie şi intervenţie. O diferenţă majoră faţă de Enel, este că la Digi Energy nu se adaugă la factură componenta de rezervare, care îţi asigură, la final, un cost mai mic. În rest, însă, la tariful de 165 lei/MW, şi RCS&RDS este obligat să adauge şi taxa de cogenerare, certificatele verzi, aciza, taxa radio şi pe cea TV. De asemenea, pentru jumătate din consum se calculează o componentă de piaţă concurenţială, impusă de ANRE.

Tarife mai mici

De cealaltă parte, Enel are tarife diferenţiate, în funcţie de consum, de zone orare şi de situaţia socială. Pentru consumatorii care se încadrează în tariful social, costul kilowatt-ului este între 0,1954 şi 0,9246 lei, tariful CD tip monom este 0,469 lei/kW, cel CR tip monom cu rezervare are două componente – preţul rezervării – 0,1691 lei şi preţul energiei – 0,3517 lei. Mai există tariful diferenţiat pe două sau trei zone orare şi cel cu consum inclus.

Una peste alta, la un consum lunar de 150 de kW, dacă la Enel valoarea facturii este de aproximativ 90 lei, la Digi Energy se ajunge la aproximativ 80 de lei. Diferenţa dintre furnizori este că la Digi Energy factura se transmite lunar, în timp ce majoritatea clienţilor Enel au optat, deja de câţiva ani, pentru plata la două luni a facturii.

Un alt beneficiu promis de RCS&RDS este pentru consumatorii care sunt deja clienţi ai companiei, pe servicii de telefonie şi/sau internet. Astfel, aceştia au parte de o reducere de 10 lei/lună, în timp ce pentru clienţii care sunt şi pensionari, reducerea este de 20 lei/lună.

Cum îţi schimbi furnizorul de energie electrică?

Trecerea la un alt furnizor este o procedură destul de simplă pentru consumator. Primul pas este să mergi la un punct Digi, unde depui şi semnezi un set de documente, printre care cererea de schimbare a furnizorului, certificatul de racordare, copie după actul de identitate, după cel de proprietate a spaţiului, ultima factură la actualul furnizor. Mai departe, Digi Energy se ocupă de notificarea Enel, care în termen de 30 de zile trebuie să ia la cunoştinţă despre alegerea făcută. Contorul care înregistrează consumul rămâne acelaşi, iar dacă apare vreo problemă, pentru remediere intervin tot cei de la Enel.

Exemplele date în acest articol au la bază informaţiile furnizate de către operatorii Digi Energy, precum şi cele publicate pe site-ul oficial.  Am încercat, timp de trei zile, să luăm legătura cu Biroul de marketing al companiei, însă nu ne-a răspuns nimeni. Vom reveni cu amănunte atunci când vom primi un punct de vedere oficial.

Netty DUMITRACHE

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate