Reciclarea lemnului

in Ecologie

Nu exista o infrastructura separata de colectare a deseurilor din lemn.O cantitate foarte mica de deseuri din lemn provenite de la populatie ajunge in pubele /containere , acestea fiind reutilizate in gospodarii prin valorificare termica.In cazul realizarii unei infrastructuri de colectare separata a deseurilor din lemn trebuie avuta in vedere sursa de generare a acestora :

  • deseuri lemnoase din culturi(generate din managementul padurilor) ;
  • reziduri rezultate in urma prelucrarii lemnului ;
  • deseuri din lemn din constructii si demolari.

Deseurile din lemn aduse la centre de valorificare sunt testate pentru depistarea deseurilor lemnoase contaminate (lemn vopsit) si a materialelor nedorite precum praf, roci, gunoi.Instalatiile care prelucreaza deseurile lemnoase pot separa deseurile din lemn provenite din constructii si demolari sau din fractia de deseuri vegetale.

Situatia este mai critica atunci cand este vorba de lemn tratat, produsele de conservare folosite sunt mai problematice. Dat fiind, faptul ca nu se poate constata usor daca lemnul folosit are sau nu poluanti, nu exista nicaieri intreprinderi care sa accepte recuperarea materialelor valorificabile continute in lemn de origini diferite. Riscul ca substantele daunatoare sa afecteze atmosfera in timpul macinarii sau al tratamentului calorific al lemnului este foarte ridicat. De aceea, se renunta in general la reciclarea lemnului tratat, acesta este incinerat sau gazeificat in instalatii speciale concepute pentru productia de energie, transformat in carbune de lemn prin procese termice sau in celuloza datorita proceselor chimice sau eliminate (incinerare sau depozitarea lor in locurile pentru deseurile toxice).

Echipamentu de procesare consta intr-un tub sau o masina de ascutit lemne, care este folosita la zdrobirea deseurilor din lemn.Apoi este folosit un cilindru pentru separarea aschiilor utilizabile de cele fine, iar materialele supradimensionate trebuie separate manual.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.