Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Refuza sa preia refugiati cu toate ca tine pustie o tabara de 4 milioane de locuri

in Extern

Situatie cel putin bizara in Arabia Saudita, tara vecina Siriei care refuza sa acorde azil refugiatilor de razboi: Intr-o vale de pe traseul de pelerinaj catre Mecca, autoritatile saudite mentin o tabara permanenta de 4 milioane de locuri destinata pelerinilor.

descărcare
In Valea Mina, 100 de mii de corturi cu aer conditionat, bucatarii de campanie si bai comune se intind pe 20 de kilometri patrati de teren, toate acestea fiind folosite doar 5 zile pe an, relateaza portalul InfoWars.

descărcare (1)

Tabara pustie a desertului

Arabia Saudita a acceptat in tara 500.000 de sirieni, dar acestia nu au statut de refugiati, tara nefiind semnatara a Conventiei ONU pentru acordarea azilului pentru refugiatii de razboi.

Acum, toti observatorii straini acuza guvernul de la Riad de ipocrizie, statul oferind fonduri pentru ridicarea de moschei in Europa, dar refuzand sa ofere adapost refugiatilor de razboi in diverse facilitati, asa cum ar fi tabara din Valea Mina.

Corturile din tabara pelerinilor care merg la Mecca au dimensiuni de 8×8 metri, sunt dotate cu aer conditionat, iar tabara este compartimentata in zone distincte fiecare fiind dotata cu bai comune si bucatarii de campanie.

Conditiile de aici sunt mult mai bune decat cele din tarile europene care s-au trezit asaltate peste noapte de valul de refugiati: Grecia, Italia sau Ungaria. In schimb autoritatile saudite refuza sa ia in calcul schimbarea destinatiei acesteia.

Conform site-ului Amusing Planet, tabara de la Mina este folosita doar 5 zile pe an de milioanele de pelerini care strabat peninsula araba in drumul lor catre Mecca.

Tabara a fost construita inca din 1990, iar in 1997, corturile de aici au fost croite din materiale ignifuge pentru a preveni un dezastru in randul hagiilor care poposesc in timpul pelerinajului.

Sauditii argumenteaza ca tabara este destinata adapostirii pelerinilor care se indreapta spre Mecca, dar ingnora conceptul coranic al Ummah care prevede solidaritatea fara limita intre musulmani, mai ales in vremuri de restriste.

Arabia Saudita nu este singurul exemplu de tara araba care ignora cu buna stiinta drama care se petrece in Siria. Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite au refuzat de asemenea sa adaposteasca refugiatii din Siria.

In schimb sauditii s-au oferit sa ridice 200 de moschei in Germania pentru azilantii sirieni de acolo, iar Emiratele Arabe au anuntat finantarea taberelor de refugiati de pe teritoriul altor state.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate