Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Regele Dorin Cioaba detronat după ce a fost implicat în scandalurile legate de taxele impuse romilor supravieţuitori ai Holocaustului

in Articole

Dorin Cioabă a fost schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei International Roma Union (IRU), după ce a fost implicat în scandalurile legate de taxele impuse romilor supravieţuitori ai Holocaustului, care solicitau pensii de la statul german.

Locul lui Dorin Cioabă a fost luat de Normunds Rudevics (foto mai jos), din Letonia, iar pe funcţia de secretar general a fost ales Gruia Bumbu, din România, scrie publicatia online mariustuca.ro.

Conform sursei citate, Cioaba a fost detronat datorita scandalului iscat la începutul acestui an cand a anunțat că peste 6.000 de etnici romi din România, urmași ai celor deportați în Transnistria în urmă cu 70 de ani, solicită Germaniei să le plătească pensii de urmaș lunare în valoare de 200 de euro, plus o despăgubire de 20.000 de euro, cât ar fi însemnat această pensie dacă ar fi încasat-o în ultimii opt ani.

Oamenii care sunt în viață, care au lucrat în lagărul din Transnistria, primesc în jur de 200 de euro pe lună. Ei au aprobat să plătească cu opt ani în urmă, în jur de 20.000 de euro, în continuare în jur de 200 de euro, numai pentru supraviețuitori”, a spus Dorin Cioabă la acel moment.

 Rudevics

Dorin Cioaba se pare ca ar fi profitat de pe urma acestui anunț promițându-le oamenilor ca se va ocupa personal ca fiecare dintre ei sa primească acești bani.

Astfel Cioaba a perceput de la cei care si-au depus dosarele, diverse sume in bani sub forma unor taxe de consultanta: de asemenea la începutul lunii aprilie a acestui an regele anunțase ca a strâns deja aproximativ 30 000 de dosare si se pare ca a strâns si o suma frumușica in conturile sale, de aproximativ 1,5 milioane de euro, pentru care ar fi trebuit sa plătească impozit.

5325066_ORIGINAL_1376905830.jpg

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate