Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Reîntâlnire emotionanta, după 71 de ani dintre o mamă şi fiică despărţite

in Spiritualitate

”Draga mamă, numele meu este Margot Bachmann şi eu sunt fiica ta, născută pe 25 octombrie 1944 în Heidelberg. Toată viaţa mea am întrebat familia mea despre tine, fără a primi nici un răspuns. Vreau să vin şi să te găsesc astfel încât să te pot îmbrăţişa din nou. Aş fi extrem de fericită dacă aş fi în măsură să te cunosc în sfârşit.”

Serviciul online de ştiri MSN News a preluat o ştire publicată de ”The Washington Post”, în care se prezintă un fragment, dintr-o scrisoare a unei cetăţene germane, Margot Bachmann trimisă către mama ei italiancă. Weekend-ul trecut, Bachmann şi mama ei în vârstă de 91 de ani, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea, s-au întâlnit până la urmă în satul italian Novellara, la 71 de ani după ce au fost separate.

„Ceea ce s-a petrecut în weekend-ul trecut, se apropie de un miracol” a declarat într-un comunicat de presă, Friederike Scharlau, reprezentantă a Serviciului Internaţional de Urmărire.

Organizaţia, în colaborare cu o filială subordonată Comitetului de Cruce Roşie care se ocupă de astfel de cazuri a ajutat-o pe Bachmann şi mama sa naturală să se reîntâlnească.

„În zilele noastre, este extrem de rar ca părinţii şi copiii care s-au separat în timpul regimului nazist să se reîntâlnească. Multe supravieţuitoare ale nazismului au muritpână acum”, a spus Scharlau.

Bachmann s-a născut în Heidelberg, unde mama ei trăia în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial, fiind forţată să muncească şi să trăiască într-un lagăr de muncă. Un soldat german a lăsat-o însărcinată când ea avea 20 de ani şi a fost presată să predea copilul autorităţilor după ce custodia i-a fost revocată.

Margot Bachmann a fost crescută temporar în casa de copii, până când familia soldatului german a adoptat-o la scurt timp după sfârşitul celui de-al II-lea război mondial. Haosul de după război le-a separat pe mamă şi fiică. Având convingerea că fiica ei a fost ucisă, femeia a revenit mai târziu în Italia.

Ea nu ştia că fiica ei , care purta acum numele de Margot Bachmann era încă în viaţă. Bachmann a spus că tatăl ei german i-a interzis să-şi caute mama biologică. Deşi tatăl a vrut să o facă să creadă că mama ei a murit, ea a avut îndoieli. „Deja ca şi copil am avut sentimentul că acest lucru nu era adevărat”, a spus ea.

Anul trecut, tatăl ei a murit şi Bachmann a decis sa sfideze dorinţele sale.

„Am vrut să ştiu cine a fost mama mea, dacă semănăm, am vrut să găseasc fotografii sau orice alte informaţii, Nu am îndrăznit să sper că voi avea vreodată posibilitatea să o îmbrăţişez. Acum, sunt fericită că ea este bine şi că am putut să ne cunoaştem „, s-a confesat Bachmann personalului Serviciului Internaţional de Urmărire.

Pe certificatul de naştere original, Bachmann a găsit numele complet al mamei sale şi a cerut Serviciului Internaţional de Urmărire să căute informaţii despre ea, folosind o bază de date cu aproximativ 30 de milioane de documente.

„Am avut noroc pentru că în toţi aceşti ani, mama nu s-au mutat departe de oraşul ei natal”, a spus Laura Bastianetto, un purtator de cuvant pentru Crucea Roşie Italianăcare a însoţit-o la reuniune weekend-ul trecut, pentru cotidianul La Repubblica.

Privind la fiica ei, mama a spus: „Am crezut că ai murit, altfel te-aş fi căutat în continuare”, a mai povestit aceeaşi sursă.

O sticlă de şampanie, un schimb de cadouri şi fotografii de familie au consfinţit această întâlnire atât de emoţionantă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate