Relatiile des intalnite care ne influenteaza viata

in Psihologie

Cele mai frecvente tipuri de realtii care ne influenteaza viata sunt:

  • Spirituale
  • Cu noi insine
  • De prietenie
  • De dragoste
  • Relatia parinte-copil
  • Relatia cu membrii familiei
  • Relatii de afaceri
  • Relatii intamplatoare

Relatia ta spirituala

Cea mai importanta relatie este cea spirituala. Fiecare religie sustine ca exista o alta cale; nu exista o cale corecta sau o cale unica. Am pornit cu totii aceeasi calatorie si vom ajunge la aceeasi destinatie. Calatoria reprezinta adevarata noastra relatie spirituala, nu destinatia.

Relatia ta cu tine insuti

Cea de-a doua relatie ca importanta este cea pe care o ai cu tine insuti. Acesta cuprinde tot ceea ce iti spui si ceea ce crezi despre tine. Dialogul pe care il porti cu tine insuti scoate la iveala cele mai intime crezuri ale tale si se manofesta prin imagini intense in subconstientul tau, infleuntand inevitabil modul in care actionezi in viata de zi cu zi. Dialogul interior negativ da nastere unui cerc vicios, este neproductiv, impiedica rezolvarea problemelor si este principala cauza a lispei de speranta si a situatiilor imposibile.

Relatia pe care o avem cu noi insine trebuie sa fie una blanda si bazata pe respect, iar sinceritatea in aceasta relatie este esentiala.

Prietenia: de la sperficialitate la profunzime

Prietenii adevarati sunt acei oameni cu care ne face placere sa sa stam pentru ca ne simtim bine in preajma lor. Ne face placere sa facem tot felul de lucruri impreuna, dar nu ceea ce facem este important , ci cum ne simtim cand suntem langa ei.

Relatiile de dragoste

Relatiile de dragoste  includ un aspect profund al atractiei fizice si al dorintei. Dorinta noastra de a fi cu o anumita persoana si singuratatea pe care o resimtim cand nu suntem cu el sau cu ea, adesea ne fac sa manifestam toate simptomele tipice dintr-o melodie de country.

Relatiile bazate pe obiective comune

Relatiile bazate pe obiective comune sunt cele mai puternice. Cand in ele intervin prietenia , iubirea si dragostea romantica, pot fi unele dintre cele mai dinamice relatii.

Relatiile de afaceri

Aproape toate corporatiile sunt de acord ca cele mai importante resurse de care dispun sunt resursele umane. Cand vorbim de parteneriat sau de echipa, este important sa exista un amestec de tipuri de personalitate si stiluri de gandire.

Relatiile cu mentorii tai

Poti atrage in mod contient oameni care ti-ar putea deveni mentori daca alegi sa participi la numite intalniri si sa frecventezi cursuri unde se promoveaza abilitatile csre te intereseaza. Dacs ne folosim dorinta si intuitia, fara sa ne dam seama putem atrage exact persoana potrivita si exact la momentul potrivit.

Relatiile de familie

Relatiile de familie pot fi de la foarte starnse pana la abuzive. Unul dintre cei mai populari termeni folositi este cel de familie disfunctionala.

Este adevarat ca mediul familial ne influenteaza profund dezvoltarea si abilitatea de a crea posibilitati, dar nu putem si nu ar trebui sa folosim drept scuza pentru ca nu ne cream viata pe care ne-o dorim.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.