Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Relațiile ruso-turce s-au normalizat. Putin și Erdogan confirmă normalizarea relațiilor dintre cele două țări

in Articole/Extern/Stiri online

În urmă cu doi ani, în 2015, doborârea de către Turcia a unui avion de luptă din Rusia în apropierea graniței cu Siria a dus la o serie de sancțiuni economice din partea autorităților de la Moscova.
Vladimir Putin a declarat după întrevederea cu omologul sau turc că:”În urmă cu ceva timp, relațiile bilaterale au fost testate pentru a verifica rezistența lor. Acum putem afirma cu încredere că perioada restaurării relațiilor bilaterale dintre Rusia și Turcia s-a încheiat și vom reveni la o interacțiune normală”.
Singura interdicție care va rămâne în vigoare, este cea de import a roșiilor din Turcia deoarece este nevoie de timp pentru a fi anulată, a declarat președintele Rusiei.
Și restricțiile privind acordarea de vize pentru cetățenii turci nu vor fi înlăturate în perioada imediat următoare.
Președintele Vladimir Putin a mai spus:”O atenție deosebită a fost acordată interacțiunii în sfera economică și eliminării restricțiilor și barierelor care împiedică expansiunea schimburilor comerciale și de investiții. A fost discutată oportunitatea de a transfera acordurile reciproce în monedele naționale”.

Cei doi președinți au convenit asupra conflictului din Siria, care poate fi rezolvat doar folosind metode politice și diplomatice.

Președintele turc, Recep Erdogan l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, să participe la summitul Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), care va avea loc în data de 22 mai la Istanbul.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate