De obicei, avem deficit de calciu în organism, dar se întâmplă şi contrariul. Şi atunci au loc depunerile anormale de calciu. Mulţi dintre pacienţii cu această problemă sunt sub 30 de ani.
Ciocuri de papagal, depuneri anormale de calciu pe încheietura umărului, dar şi pe organe interne ( rinichi, bilă, ficat, creier, plămâni, etc.), toate acestea cauzează dezechilibre majore în organism şi simptome foarte neplăcute. Dacă, în mod normal, calcifierea reprezintă procesul de fixare a calciului în ţesutul osos, atunci când este vorba de depunerile anormale, acestea se fixează pe tendoane sau articulaţii.
POT PUNE VIATA ÎN PERICOL
Una dintre cele mai mari provocări ale medicinei în prezent este incidenţa mare asupra arterelor, unde depunerile masive de calciu şi colesterol, alături de inflamaţii, duc la deterioararea funcţiilor sistemului circulator, provoacă îmbătrânirea prematură, atac vascular cerebral, hipertensiune, infarct miocardic. Într-un cuvânt, pot pune viaţa în pericol. De aceea este important ca bolnavul sa apeleze la medic, acesta având taoate informaţiile care sa îl ducă spre o corectă şi completă evaluare, investigaţii şi formulă de terapie şi tratament.
ENZIMELE PROTEJEAZĂ VASELE DE SÂNGE
Odată pornit procesul de depunere a calciului, este bine să se intervină cât mai repede pentru a împieca evoluţia bolii. Aportul de enzime aduce multe beneficii, împiedicând modificarea vaselor sangvine. Se ştie că în orice aliment de origine animală sau vegetală exista enzime. Cu cât sunt mai proaspete, cu atât alimentele conţin mai multe enzime. Se recomandă, în special, legumele, fructele, peştele, carnea, neprocesate termic sau gătite la abur.
CE E DE FĂCUT?
Medicina naturală recomandă, în primul rând, un regim de viaţă sănătos şi echilibrat, care include: un consum bogat în legume şi fructe proaspete; hidratare corespunzătoare (cel puţin 2 litri de apă pe zi); eliminarea consumului de nicotină, alcool; exerciţii fizice în mod regulat; eliminarea stresului şi a emoţiilor negative.
TERAPII ALTERNATIVE
Studiile efectuate de oamenii de ştiinţă au dovedit faptul că lipsa vitaminei K2 creşte riscul de depunere anormală a calciului. Vitamina K2 naturală este produsă de mai multe specii de bacterii, care se găsesc în alimente fermentate. În Japonia se consumă natto, o reţetă tradiţională pe baza de soia fermentată, care conţine cantităţi foarte mari de vitamina K2. aceasta se mai găseşte în gălbenuş, ficat, iaurt, anumite tipuri de brânză, spanac, pătrunjel proaspăt, varză de Bruxelles, broccoli, napi. Acupunctura, presopunctura, terapia Bowen sau masajul atenuează muschii, tendoanele şi ligamentele, asigurând un flux sangvin şi energetic corespunzător. Remediile naturale homeopate oferă soluţii foarte bune pentru a împidica aceasta disfuncţie. Mai sunt de folos usturoiul, zeolitul, yucca, vitaminele C şi E, zinc, seleniu şi coenzima Q10.