Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

”Renașterea naționalismului în România”. Presa maghiară, alarmată de politica românească

in Extern

”Renașterea naționalismului în România”, așa titreaza cotidianul Népszabadság din Ungaria (AICIhttp://nol.hu/kulfold/nacionalista-reneszansz-1561243) un articol alarmant despre Partidul România Unită al deputatului Bogdan Diaconu.

Articolul începe cu descrierea legii prin care liderul PRU cere Parlamentului interzicerea folosirii altei limbi decât româna în instituțiile publice, precum și interzicerea inscripțiilor bilingve. După ce descrie în detaliu legea depusă la Parlament de Bogdan Diaconu, articolul amintește de unde a plecat ea: de la fotografia cu mașina Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc care era inscripționată pe o parte în limba maghiară, imagine care a făcut valuri în mediul online și în presa din România. Autorul articolului amintește că Diaconu a depus acest proiect de lege chiar de Ziua Limbii Române, pe 31 august, și că actualul lider al PRU  a părăsit PSD în 2014 după ce a atacat într-o serie de editoriale foarte dure în Adevărul partenerul de atunci al PSD la guvernare, UDMR scrie stiripesurse.ro

Despre Partidul România Unită, articolul din Népszabadság spune că s-a născut ca o reacție la iredentismul UDMR, în principal, după ce parlamentarul Bogdan Diaconu a depus la Parlament inclusiv o lege a interzicerii steagurilor etnice, un alt proiect de interzicere a organizațiilor care promovează autonomia teritorială, dar și un proiect de interzicere a finanțării din străinătate a acestora. Articolul descrie sigla PRU ca avându-l în centru pe Vlad Țepeș, ”Dracula lui Bram Stoker”, care tronează peste imaginea României Mari de altădată care include și Basarabia.

Cotidianul maghiar mai spune că printre liderii locali ai PRU se numără, mai nou, doctori sau artiști, și sesizează îngrijorat că pagina de Facebook a fondatorului partidului, Bogdan Diaconu, are peste 137.000 de fani. Adică mai mult decât dublul paginii Alinei Gorghiu, co-președintele PNL, principalul partid de opoziție, mai atenționează articolul!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate