Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Reprezentanții grupurilor multinaționale vor fi mai expuși controalelor fiscale

in Stiri online

Un sondaj Deloitte România, realizat în perioada august – septembrie 2017, arată faptul că 95% dintre reprezentanții grupurilor multinaționale cred că vor fi mai expuși controalelor fiscale în viitor.

Studiul online a analizat  impactul măsurilor din planul împotriva erodării bazei impozabile şi a mutării artificiale a profiturilor în alt stat, se arată în comunicatul Deloitte România.

”Atenţia sporită a autorităţilor fiscale pentru structurile fiscale implementate de grupurile multinaţionale, accentul tot mai mare pe controale fiscale şi volumul crescut de cerinţe de raportare în zona preţurilor de transfer sunt principalele aşteptări ale mediului de business în România. Concluziile sunt similare cu cele constatate la nivel global”, a spus Dan Bădin, Partener Coordonator Servicii Fiscale şi Juridice Deloitte România.

Principalele concluzii ale sondajului realizat în România sunt:

95% dintre reprezentanţii grupurilor multinaţionale cred că vor fi mai expuşi controalelor fiscale în viitor ca urmare a modificărilor aduse de BEPS

68% anticipează că va creşte riscul ca ANAF să facă ajustări ale preţurilor practicate în tranzacţiile intragrup în cadrul controalelor fiscale ca urmare a implementării directivei europene privind raportarea obligaţiilor în fiecare ţară (country by country reporting adoptat de România prin OUG 42/2017)

58% au aflat atât de proiectul BEPS, cât şi de măsurile pe care le-a adoptat/urmează să le adopte România ca membru asociat BEPS

42% au efectuat până acum o analiză a impactului BEPS asupra activităţii companiei

Dintre cei care au efectuat analiza:

50% consideră că vor avea obligaţii de raportare suplimentare

17% se aşteaptă la o creştere a impozitului pe profit datorat

13% anticipează o dublă impozitare a unor venituri

„Creşterea transparenţei fiscale va avea impact asupra tuturor companiilor. Autorităţile fiscale vor avea acces tot mai mare la informaţiile financiare şi fiscale ale tuturor entităţilor din cadrul unui grup. Este vorba inclusiv de informaţiile pe care le raportează societăţile mamă în jurisdicţiile de rezidenţă despre filialele / sediile lor permanente din România. Informaţiile vor fi utilizate în cadrul analizelor de risc pentru efectuarea controalelor fiscale. Din acest motiv, consider că grupurile de companii cu prezenţă în România ar trebui să analizeze toată structura de business astfel încât să se asigure că se conformează regulilor fiscale în continuă schimbare atât la nivel local, cât şi internaţional”, a concluzionat Dan Bădin.

Sursa: capital.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate