Republica Moldova a ales. Cine a castigat alegerile

in Extern

REZULTATE ALEGERI R.MOLDOVA. Moldovenii au decis: pro-rusul Igor Dodon e noul presedinte. Maia Sandu – 47%, Igor Dodon – 52%

Peste 1,6 milioane de moldoveni (53%) s-au prezentat duminica la urne, dintre care 133.967 in sectiile din strainatate unde s-au format cozi lungi. La unele sectii s-au terminat buletinele de vot, declansand proteste.

Un membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova si-a cerut scuze duminica de la cetatenii din diaspora care nu au putut vota in al doilea tur al alegerilor prezidentiale si nu si-au putut exercita astfel dreptul lor constitutional.

„In numele meu personal ca si parte a acestui stat imi cer scuze de la cetatenii care au parcurs sute sau mii de kilometri ca sa ajunga la sectiile de vot si nu au putut sa-si exercite dreptul. Statul nu a putut asigura populatiei dreptul la vot’, a spus Sergiu Gurduza, potrivit Unimedia.info.El a mai declarat ca este revoltat ca multi cetateni din afara tarii nu au putut sa voteze din cauza legislatiei electorale care a stabilit ca la o sectie de vot pot fi primiti doar cate 3000 de alegatori. Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.