Chifteluțe din ciuperci și legume se fac forte ușor și au un gust excelent.
Ingrediente:
- 1 cutie de ciuperci
- 4 cartofi mari
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- sare și piper după gust
- cimbru, oregano sau busuioc, măra
Preparare
Legumele se fierb și se pasează, sau se rad pe răzătoare și se călesc în puțin ulei de măsline. Se amestecă toate ingredientele, se adaugă făina, pesmetul și condimentele, până când se obține o pastă omogenă. Din compoziția rezultată, se fac chitele de dimensiunea dorită. Se dau prin pesmet, apoi se prăjesc în uleiul încins. Se lasă să se rumenească bine, pe ambele părți. Dacă nu doriți să le prăjiți, ci vreți o variantă mai sănătoasă, coaceți chiftelele în cuptor.