Reţete cu miere pentru bolile căilor respiratorii

in Educational/Sanatate

miere si ceapa

Pentru cazurile de astm

…În fiecare dimineaţă se ia câte o lingură de miere, în care se amestecă 1g de clorură de amoniu.

…Se scobesc două ridichi de toamnă, iar în scobitură se pune miere. După ce ridichile îşi lasă sucul ce se amestecă cu mierea, lichidul se scurge şi cantitatea de sirop rezultată se bea într-o zi. Cura trebuie să dureze o săptămână.

Astmul bronşic se mai tratează şi astfel:

…Se prăjesc boabe de fasole-bob, la fel ca boabele de cafea. Apoi se pisează sau se râşnesc şi se cern. Se amestecă şase linguri din pulberea obţinută cu 500g miere şi se omogenizează bine. Din acest amestec se ia de 3ori pe zi câte o linguriţă. Se continuă tratamentul până la însănătoşirea completă.

…Într-un litru de apă se pun la fiert 4-5 cepe, cu foi cu tot (se dă la o parte doar o foiţa de deasupra şi cepele se spală bine cu apă rece). Se fierb 15 min.la foc mic. În 100 ml fiertură strecurată se dizolva 100g miere pură. Se bea preparatul în cursul unei zile în 2 prize – dimineaţa şi seara – cu 30 min.înainte de masă.

…În fiecare dimineaţă se ia o linguriţă de ulei de măsline sau floarea-soarelui, cu care se clăteşte bine gura timp de 10 min.Uleiul se scuipă apoi şi se clăteşte bine gura cu multă apă. După această procedură se mănâncă o lingură de miere curată. Leacul este util şi în afecţiuni ale bilei, în aritmie sau stări de nervozitate.

…Se curată un kilogram de usturoi. Căţeii se împart în două vase uscate. Peste usturoiul din vase se pune apă şi se lasă să fiarbă 2 ore (vasele trebuie să fie de minimum un litru). Conţinutul se strecoară, iar zeama rezultată se amestecă cu un kilogram de miere curată de albine. Din preparat se ia câte o lingură de 3ori pe zi, cu 20 min.înainte de masă.

…Se ia un dovleac galben mai mic, copt, i se taie capacul (acolo unde are vrejul) şi se umple cu miere, fără a-l goli de seminţe şi nervurile din interior. De 3-4 ori pe zi se va mânca din dovleac câte o lingură (miez cu miere şi seminţe).

Leacuri pentru bronşită

…În 250g miere se amestecă o lingură de nucă măcinată şi o linguriţă de bicarbonat de amoniu. Din acest amestec se va lua câte o lingură dimineaţa, pe stomacul gol, până la vindecare.

…În 500 ml apă se pune o jumătate linguriţă de seminţe de gutui (fără să se spargă). Se pune la fiert, 20 min.la foc mic, apoi se adaugă o lingură de foi uscate de podbal, bine mărunţite. Se lasă să se tragă. După o oră se strecoară şi în zeama rezultată se dizolvă 50g miere. Din amestec bolnavul va bea de 4ori pe zi câte 75 ml.

Pentru a expectora

…Pe baie de apă se topeşte o cantitate de 500g miere. În ea se adaugă câte 50g zahăr candel, o nucşoară tăiată mărunt şi cuişoare strivite (1-2 cuişoare). Din acest amestec bine omogenizat se ia câte o linguriţă de 3ori pe zi, cu 20 min.înainte de masă. Cura durează până la vindecarea bronşitei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*