Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

RETINOLUL, picătura tinereţii

in Sanatate

Este ingredientul magic care luptă împotriva îmbătrânirii. Şi, totuşi, în exces, irită şi sensibilizează pielea.

Cercetările au arătat că retinolul, denumirea tehnica a vitaminei A, aduce beneficii pielii. El acţionează la un nivel mai profund al pielii, stimulând producerea de colagen, dar exfoliază şi straturile superficiale, iar astfel aspectul pielii este vizibil mai neted şi uniform, textura lui devine fermă, iar porii sunt închişi. Pentru a profita de efectul acestui superstar, iată ce se cuvine să ştii!

REGULI DE APLICARE

Este o substanţă care se descompune în lumina soarelui şi, ca atare, cremele ce conţin acest ingredient au ambalaje opace. Totuşi, odată ajuns pe piele, o sensibilizează şi o predispune la arsuri solare. Din acest motiv, cremele cu retinol se folosesc numai seara. O altă regulă de aplicare în siguranţă este ca faţa să fie perfect uscată, pielea umedă mărind sensibilizarea pielii. Nici în anotimpul cald nu se recomandă, din aceleaşi motive de protecţie, dar acum este o perioadă bună pentru a şterge ridurile lăsate de soarele verii. În orice moment al anului foloseşti o astfel de cremă, dermatologii ne recomandă să folosim peste zi un produs cu factor de protecţie solară, fie o cremă, fie un fond de ten.

FEREŞTE-ŢI OCHII

Oricât de tentată ai fi să ştergi ridurile din jurul ochilor, aplicarea cremelor cu retinol pe această zonă sensibilă produce iritaţii şi duce la o deshidratare rapidă. Pentru ea, există ale crème care dau rezultate şi care asigură inclusiv confort.

ACŢIONEAZĂ LENT

Multe crème permit rezultate în câteva săptămâni şi ele chiar încep să se vadă, dar, pentru a menţine şi obţine rezultate vizibile, e nevoie de un tratament îndelungat. Dermatologii spun că abia dupa 12 săptămâni retinolul produce schimbări vizibile.

CUM FACI FAŢĂ IRITAŢIILOR

E posibil ca pielea ta să se irite de la retinol. Înroşirea şi usturimea sunt cele două semne că trebuie să-l foloseşti cu precauţie. În acest caz, dermatologii ne sfătuiesc să-l aplicăm doar de două ori pe săptămână şi chiar să ne hidratam pielea înainte de a-l folosi. Cu timpul, pielea se va obişnui cu acest ingredient, îl va tolera şi vei putea să foloseşti zilnic crème cu retinol.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate