Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Reumatismul sau inflamarea ţesutului conjunctiv

in Educational/Sanatate

s560x316_reumatismul_articular_acut

Se pun 40g usturoi tăiat mărunt în 100 ml. alcool. Se lasă la macerat între 7-10 zile, într-un loc întunecos, la temperatura camerei, agitând din când în când vasul. După care se strecoară şi se iau câte 10 picături de 2-3ori pe zi, cu 20-30 min. înainte de masă.

…20g păstăi mărunţite de fasole se pun la fiert într-un litru de apă pentru 3-4 ore, se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se bea câte o jumătate de pahar pe zi.

…O lingură tărâţe de porumb se pun într-un pahar cu apă şi se fierb la foc mic 10 min. Se bea din acest decoct timp de 6-8 săptămâni, în fiecare zi câte 2-3 pahare.

…Se pune o jumătate de pahar de flori şi muguri de liliac într-un pahar de alcool. Se lasă 8-10 zile la macerat, la temperatura camerei, într-un loc întunecos. Se iau câte 20-30 de picături din această tinctură, de 3 ori pe zi.

…Flori uscate de liliac se pun în alcool (în proporţie 1:10), se lasă la macerat 8-10zile, după care se iau câte 30 de picături de 2-3ori pe zi şi în acelaşi timp se frecţionează locurile dureroase sau se pun comprese cu această tinctură.

…O lingură frunze de coacăz tăiate mărunt se amestecă cu 2 pahare de apă fierbinte, se lasă la infuzat 6 ore, apoi se strecoară. Se bea câte o jumătate de pahar de 4ori pe zi. Această infuzie poate fi adăugată şi în baie.

…O lingură frunze de merişor se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 30 min. apoi se strecoară; se ia câte o lingură de infuzie de 3-4ori pe zi.

…Un pahar şi jumătate de rădăcini de măceş se amestecă cu o jumătate de litru de alcool. În primele 3 zile se ia câte o lingură din acest amestec de 3 ori pe zi, apoi câte un păhărel. Infuzia de măceş cu apă nu este de ajutor în cazul reumatismului.

…20g flori de boz negru se pun într-un litru de apă şi se fierb câteva minute; se beau din acest decoct câte 3 pahare pe zi.

…15g rădăcini de brusture mărunţite se pun într-un pahar de apă, se fierb 10 min. Se ia din acest decoct câte o lingură de 4ori pe zi, înainte de masă.

…O linguriţă coada-şoricelului se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat câteva minute, apoi se bea câte un sfert de pahar pe zi, înainte de masă.

…Se pune o linguriţă pelin amar în 2 pahare cu apă fierbinte, se lasă la infuzat, apoi se strecoară; se iau câte 1-2 linguri de 3ori pe zi, cu 20 min. înainte de masă.

…4 linguriţe rădăcini de pir se pun într-un pahar cu apă, se lasă la macerat 12 ore, se strecoară. Aceeaşi cantitate de plantă se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 10 min., apoi se strecoară. Se amestecă ambele decocturi şi se bea câte o jumătate de pahar de 4 ori pe zi.

…20g flori de trifoi uscate se pun în 200ml apă fierbinte. Se iau câte 2-3 linguri până la o jumătate de pahar de decoct, de 3 ori pe zi.

…4 linguri flori de muşeţel se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se fierb 10 min., se strecoară; se bea câte 1/3 pahar de 3 ori pe zi, după masă.

…10g frunze sovârv se pun în 150ml alcool de 70 grade, se lasă la macerat 7 zile într-un loc întunecat, agitând din când în când vasul; se iau câte 30-40 picături de 3-4ori pe zi.

…3 linguri frunze de sunătoare se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 4 ore, apoi se strecoară. Se bea câte 1/3 pahar de 3-4ori pe zi, înainte de masă. Durata tratamentului este de 1-2 luni.

…20g rădăcini de brusture se pun în 200ml apă, se lasă la infuzat 20 min. se strecoară şi se ia câte o lingură 3ori pe zi.

…Se pun 15g frunze de ciuboţica-cucului în 200ml apă fierbinte; se bea câte o jumătate de pahar de 3-4ori pe zi.

…Se pun 2g frunze de viorele în 200ml apă fierbinte. Se iau câte 2-3 linguri din această infuzie de 3ori pe zi. În tratarea reumatismului, viorelele se amestecă cu păstăi de fasole, tărâţe de porumb, frunze de strugurii-ursului şi muguri şi frunze de mesteacăn.

…Se pune o linguriţă de pedicuţă în două pahare de apă fierbinte; se ia câte o lingură de 3-4ori pe zi .

…Se amestecă o parte frunze de şovârv, 2 părţi frunze de podbal, 2 părţi fructe de zmeură. 2 linguri din acest amestec se pun în două pahare cu apă fierbinte, se fierb 5-10 min. se strecoară; se bea câte o jumătate de pahar de decoct fierbinte, de 3-4 ori pe zi.

…Se amestecă în părţi egale: flori de boz negru, frunze de urzică, rădăcini de patrunjel, scoartă de salcie. O lingură din acest amestec se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se fierbe 5 min.la foc mic, apoi se lasă să se răcească, se strecoară şi se beau câte două pahare pe zi.

Înţepăturile de albine – o terapie care nu se recomandă tuturor

…Se amestecă în părţi egale: flori de boz negru, frunze de splinuţă, frunze de sunătoare. O lingură din acest amestec se opăreşte cu un pahar de apă fierbinte, se lasă la infuzat 30 minute; se beau câte două pahare pe zi.

…Se amestecă în părţi egale: rădăcini de brusture, rădăcini de iarbă-mare, frunze de nuc. O lingură din acest amestec se pune într-un pahar cu apă fierbinte şi se fierbe 10 min. se strecoară şi se bea câte un pahar la fiecare 3 ore.

…Se amestecă în părţi egale rădăcini de iarbă-dulce, de brusture, de păpădie, săpunariţă, scoarţă de salcie, frunze de urzică. Două linguri din acest amestec se pun într-o jumătate de litru de apă fierbinte, se lasă la infuzat 15 min. apoi se pun la fiert 10 min. se strecoară şi se bea câte o jumătate de pahar la fiecare 2-3 ore.

…Pregătiţi următorul amestec de plante: 10g rădăcini de iarbă-dulce, 5g rădăcini de valeriană, 5g seminţe de mărar, 10g frunze de dentiţă, 10g flori de gălbenele. O lingură din acest amestec se pune într-un pahar de apă fierbinte, se lasă la infuzat în termos o oră, după care se strecoară; se bea câte 1/3 pahar de 2-3 ori pe zi.

…Se amestecă: 3 părţi suc de ridiche neagră, 2 părţi miere, o parte alcool, o lingură de sare la o jumătate de litru de amestec; se bea câte un sfert de pahar din acest amestec în fiecare zi; de asemenea cu el pot fi unse încheieturile dureroase.

…Reumatismul se poate trata şi cu ajutorul înţepăturilor de albine astfel: se prinde o albină şi se pune pe locul dureros, imediat aceasta vă va înţepa. Următoarea înţepătură trebuie să aiba loc la 24 de ore după prima şi la o distanţă de două degete de locul primeia. În prima zi trebuie să vă înţepe o singură albină, a 2zi – 2 şi tot aşa până la 5. După această perioadă, bolnavului trebuie să i se ofere două zile de odihnă. Terapia începe din nou, numărând înţepăturile de la 5, încă 5 zile. Acest tratament poate fi repetat după o săptămână. După cel de-al doilea curs de tratament sunt necesare două săptămâni de odihnă. Cu albinele trebuie să fiţi foarte atenţi! Tratamentul este foarte eficient, dar unele persoane sunt alergice la veninul de albină şi pot chiar deceda după ce au fost înţepate.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate